Καρφίτσα δεν έπεφτε χθες στα Τρίκαλα

Άκρως χριστουγεννιάτικη ήταν σήμερα η ατμόσφαιρα στο κέντρο των Τρικάλων. Η αγορά πλημμύρισε με κόσμο. Αη Βασίληδες, παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα, λαχειοπώλες, άνθρωποι που έκαναν τις αγορές τους κι άλλοι που απλά απολάμβαναν τον καφέ τους και τη χειμωνιάτικη λιακάδα συνέθεταν το σκηνικό.
Περιττό να αναφέρουμε ότι λίγο λόγω του Μύλου των Ξωτικών, λίγο λόγω της συνήθειας των Τρικαλινών τα ψώνια να συνοδεύονται με καφέ, στην Ασκληπιού δεν έπεφτε καρφίτσα. Αλλά και στα Μανάβικα και στο ιστορικό εμπορικό κέντρο η εικόνα ήταν ίδια.
Κόσμος στο κέντρο της πόλης, φωτογραφίες στο ποτάμι και στις γέφυρες. Φιλαρμονική του Δήμου συνέθεταν τη χριστουγεννιάτικη εικόνα.
Ο καιρός, παρά την ψύχρα, ιδανικός για μία βόλτα, αφού ο ήλιος έλαμπε στον ουρανό κι έφτιαχνε τη διάθεση.
Ο κόσμος φόρεσε τα καλά του και το χαμόγελό του και βγήκε μία βόλτα στο κέντρο. Έτσι απλά χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Μόνο και μόνο για να νιώσει λίγο διαφορετικά.

Επισκέπτες

Οι επισκέπτες εντυπωσιασμένοι από τα Τρίκαλα και την ομορφιά τους. Μπορεί να ήρθαν για το Μύλο των Ξωτικών, αλλά δηλώνουν μαγεμένοι με την πόλη. Το ποτάμι έχει την τιμητική του, αφού είναι το πλέον πολυφωτογραφημένο σημείο της πόλης. Η φωτογραφία από την κεντρική γέφυρα με φόντο το Ληθαίο δεν λείπει πλέον από κανένα σπίτι όσων έχουν βρεθεί στο σημείο.