Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα απλά συγκλονιστική…

Υλικά :

5 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα καρυδόψιχα

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

150 γρ. βούτυρο

1 κ.γ κανέλα

1 κ.γ. μπεικιν πάουντερ

Υλικά για το σιρόπι:

2 κούπα νερό

2 1/2 κούπα ζάχαρη

2 βανίλιες σε σκόνη

1 κ.γ. κανέλα

προαιρετικά ενα σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν και ενσωματώνω τα αυγά σιγά σιγά μετά ενσωματώνω όλες τις σκόνες στο μείγμα βούτυρο αλευρώνουμε και ψήνουμε 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Για το σιρόπι σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό την ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει. Με το που βράσει πετάμε μέσα βανίλιες και κανέλα και αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας.

Με το που βγάλουμε την καρυδόπιτα απο τον φούρνο σιροπιάζουμε ανελέητα.

Η συνταγή είναι του  Panagiotis Papadakis σε φωτογραφίες και εκτέλεση της Μαίρη Καρακασίδη.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).