Καρυδόπιτα με κρέμα καραμελέ

Υλικά για την καρυδόπιτα : 

125 γρ βούτυρο

125 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

1/2 φλ. κ. κονιάκ

200 γρ. καρυδόψυχα τριμμένη

100 γρ. φρυγανιά (γαλέτα)

1 κ.γλ. κανέλα

1/2 κ.γλ. γαρύφαλο τριμμένο

1/2 φακελάκι μπ. πάουντερ

βούτυρο για το άλλειμα της φόρμας

1 συσκ σιρόπι καραμέλας (για παγωτό)

Υλικά για την κρέμα:

1 ζαχαρουχο

1 εβαπορέ

3 αυγά

1 Βανίλια

Εκτέλεση : 

Προθερμαίνετε το φοούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και τοποθετείτε ένα βαθύ ταψί με νερό μέχρι τη μέση. Σε μια φόρμα στρογγυλή με τρύπα του κέικ βουτυρώνετε πολύ καλά με το πινέλο και την βάζετε στο ψυγείο. Στο μίξερ χτυπάτε το βυτυρο με τη ζάχαρη να σπρίσουν και να αφρατέψουν. Κατόπιν ρίχνετε και τα αυγά και τα χτυπάτε για 10 λεπτά ακόμη. Σ΄ένα μπώλ ανακατεύετε τα στέρεα υλικα και ρίχνετε κουταλιά κουταλία στο μίγμα. Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνετε αρκετή ποσότητα από το σιρόπι. Ρίχνετε το μίγμα του κεικ μέχρι τη μέση της φόρμας. Στο μπλέντερ ή στο μίξερ χτυπάτε για 10 λεπτά τα υλικά της κρέμας. Ρίχνετε προσεκτικά την κρέμα πάνω από την καρυδόπιτα και τοποθετείτε τη φόρμα στο ταψί με το νερό. Ψήνετε για 1 ώρα στον αέρα ή ανάλογα με το φούρνο. Κάνετε το τέστ με το μαχαίρι. Πριν το αναποδογυρίσετε αραιώστε σιρόπι με μια -δυο κουταλιές ζεστο νερό και πέραστε το κέικ με ένα πινέλο όπως το παντεσπάνι στις τούρτες.  Αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά πριν ξεφορμάρετε σε πιατέλα και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο εως ότου κρυώσει καλά (για 1-2 ώρες). Αν θέλετε περισσότερο σιρόπι διαλύετε σιρόπι καραμέλας με λίγο καυτό νερό και ρίχνετε στον πάτο της πιατέλας αφήνοντας να το απορροφήσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.