TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Καρυδόπιτα με κρέμα καραμελέ

Νοέ 21, 2015
in Μαγειρική
Καρυδόπιτα με κρέμα καραμελέ
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά για την καρυδόπιτα : 

125 γρ βούτυρο

125 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

1/2 φλ. κ. κονιάκ

200 γρ. καρυδόψυχα τριμμένη

100 γρ. φρυγανιά (γαλέτα)

1 κ.γλ. κανέλα

1/2 κ.γλ. γαρύφαλο τριμμένο

1/2 φακελάκι μπ. πάουντερ

βούτυρο για το άλλειμα της φόρμας

1 συσκ σιρόπι καραμέλας (για παγωτό)

Υλικά για την κρέμα:

1 ζαχαρουχο

1 εβαπορέ

3 αυγά

1 Βανίλια

Εκτέλεση : 

Προθερμαίνετε το φοούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και τοποθετείτε ένα βαθύ ταψί με νερό μέχρι τη μέση. Σε μια φόρμα στρογγυλή με τρύπα του κέικ βουτυρώνετε πολύ καλά με το πινέλο και την βάζετε στο ψυγείο. Στο μίξερ χτυπάτε το βυτυρο με τη ζάχαρη να σπρίσουν και να αφρατέψουν. Κατόπιν ρίχνετε και τα αυγά και τα χτυπάτε για 10 λεπτά ακόμη. Σ΄ένα μπώλ ανακατεύετε τα στέρεα υλικα και ρίχνετε κουταλιά κουταλία στο μίγμα. Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνετε αρκετή ποσότητα από το σιρόπι. Ρίχνετε το μίγμα του κεικ μέχρι τη μέση της φόρμας. Στο μπλέντερ ή στο μίξερ χτυπάτε για 10 λεπτά τα υλικά της κρέμας. Ρίχνετε προσεκτικά την κρέμα πάνω από την καρυδόπιτα και τοποθετείτε τη φόρμα στο ταψί με το νερό. Ψήνετε για 1 ώρα στον αέρα ή ανάλογα με το φούρνο. Κάνετε το τέστ με το μαχαίρι. Πριν το αναποδογυρίσετε αραιώστε σιρόπι με μια -δυο κουταλιές ζεστο νερό και πέραστε το κέικ με ένα πινέλο όπως το παντεσπάνι στις τούρτες.  Αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά πριν ξεφορμάρετε σε πιατέλα και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο εως ότου κρυώσει καλά (για 1-2 ώρες). Αν θέλετε περισσότερο σιρόπι διαλύετε σιρόπι καραμέλας με λίγο καυτό νερό και ρίχνετε στον πάτο της πιατέλας αφήνοντας να το απορροφήσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
«Eξαφανίστηκαν» οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα – Καταστράφηκε και η σκάλα που οδηγούσε στην παραλία [εικόνες & βίντεο]

«Eξαφανίστηκαν» οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα - Καταστράφηκε και η σκάλα που οδηγούσε στην παραλία [εικόνες & βίντεο]

Τα γαλάζια μάτια του κρητικού αγρότη που «έλιωσαν» το διαδίκτυο-Έκαψε καρδιές!(φωτο)

Τα γαλάζια μάτια του κρητικού αγρότη που «έλιωσαν» το διαδίκτυο-Έκαψε καρδιές!(φωτο)

Ο γάμος του αιώνα έγινε στο Δημαρχείο τση Κεφαλονιάς. Εκείνη 85 εκείνος 33

Ο γάμος του αιώνα έγινε στο Δημαρχείο τση Κεφαλονιάς. Εκείνη 85 εκείνος 33

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd