Καρμπονάρα φούρνου

Μία πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή…

ΥΛΙΚΑ:

300 γρ. μπέικον

200 γρ. ζαμπόν ή παριζα

350 γρ. τυρί κίτρινο

3 ποτήρια κρέμα γάλακτος

1 αβγό

Αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο

1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας

Λάδι (για τα ζυμαρικά)

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό ,σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.  Απλώνουμε τα ζυμαρικά στο ταψί και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αλλαντικά αφού προηγούμενος τα έχουμε ψιλοκοψει.  Βάζουμε την μισή ποσότητα απτό τυρί ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε την κρέμα ανακατεμένη με το αβγό, ρίχνουμε το πιπέρι,το μοσχοκάρυδο και το υπόλοιπο τυράκι.  Ψήνουμε στους 180βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: https://www.facebook.com/GiorgosXristianosSelidaMageirikhs/?__mref=message_bubble