Καραμελωμένο κοτόπουλο με δενδρολίβανο

 ΥΛΙΚΑ:

2 στήθη κοτόπουλο

κρέμα μπαλσάμικο

ελαιόλαδο

φρυγανιά για το πανάρισμα

αβγά για το πανάρισμα

μέλι

σκόρδο

λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

δενδρολίβανο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι:

2 κ.σ κρέμα μπαλσάμικο,

1 κ.σ μέλι,

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο ή σε σκόνη,

1 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Τυλίγουμε σε λαδόκολλα τα στήθη κοτόπουλο και τα χτυπάμε να ανοίξουν.Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και τα πανάρουμε με το χτυπημένο αβγό και τη φρυγανιά.Τα βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει το πανάρισμα.Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε για 5 περίπου λεπτά και από τις 2 πλευρές και προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση του φαγητού μας.Αφαιρόυμε μακρόστενες λωρίδες από ένα λεμόνι που έχουμε πλύνει πολύ καλά και τις ρίχνουμε στο φαγητό μας.Θα καραμελώσουν και θα δώσουν νοστιμιά στο φαγητό μας.Βάζουμε μέσα σε ένα κομμάτι τούλι ή ενα πουγκάκι με τρύπες,μερικά κλαδάκια δενδρολίβανο για να αρωματίσουμε το φαγητό μας,αλλά και να δώσουμε μια έξτρα νοστιμιά.Όταν η σαλτσούλα μας αρχίσει να δένει,προσθέτουμε τη σως και αφηνουμε άλλο ενα λεπτό το κοτόπουλο μέσα σε αυτή.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.