Κανελόνια με κιμά, φέτα και πιπεριά της Έφης

Πραγματικά πεντανόστιμα…
ΥΛΙΚΑ :
500 γρ. κανελόνια
200 γρ. φρυγανιά
700 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.σ. κέτσαπ
500 ml χυμό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
φέτα
μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά σοτάρουμε το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με την ψιλοκομμένη πιπεριά και τον κιμά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την πάπρικα,το κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, τη μισή συσκευασία από το χυμό ντομάτας και αφήνουμε τη γέμιση να βράσει.  Όταν είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τη φρυγανιά, τη φέτα και το μαϊντανό.  Ανακατεύουμε καλά και αφού κρυώσει λίγο γεμίζουμε τα κανελόνια.
Στρώνουμε τα κανελόνια σε ένα μεγάλο ταψί,το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να αφήσουμε κενά και περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας.  Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη ακόμα και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν(όχι παραπάνω).
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον αέρα,σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά στους 190 βαθμούς.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο,σβήνουμε το φούρνο,προσθέτουμε τριμμένα φέτα και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και αφήνουμε για λίγη ώρα το φαγητό στο φούρνο με την πόρτα κλειστή ώστε να λιώσει το τυρί μας.
*Σημ.: Κάποια κανελόνια τα γέμισα με σαλάμι αέρος, τυρί και πιπεριά.  Μπορείτε να τα γεμίστε με κοτόπουλο,τυριά και αλλαντικά, σπανάκι ή τόνο.  Μπορείτε επίσης να κάνετε και μπεσαμέλ.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.