Κανένας άλλος πέραν του πατέρα, στην αίθουσα τοκετού

Πλέον οι μαμάδες προσκαλούν όλο και περισσότερα άτομα στην αίθουσα τοκετού, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Channel Mum. Τα ευρήματα της έρευνας λένε πως οι νεότερες μητέρες επιτρέπουν σε 8 άτομα, κατά μέσο όρο, από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον να βρίσκονται στην αίθουσα τοκετού.

Προσπαθώ να σκεφτώ μια χειρότερη ιδέα από το να είμαι περικυκλωμένη από 8 συγγενείς ή φίλους ενώ θα είμαι αναγκαστικά ξαπλωμένη σε ένα άβολο κρεβάτι με το σώμα μου εκτεθειμένο για ώρες. Δεν μου έρχεται κάτι!

Οι πεθερές είναι πλέον από τα δημοφιλέστερα άτομα που βοηθούν στον τοκετό, μετά τον σύζυγο και τη μητέρα. Η έρευνα έδειξε ότι οι γέννες δημοσιοποιούνται με αυξητικό ρυθμό -περίπου το 25% των μαμάδων μοιράζονται την εμπειρία του τοκετού τους μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Η ιδρύτρια του Channel Mum, Siobhan Freegard είπε στην Telegraph: “Οι νεότερες γενιές έχουν συνηθίσει να μοιράζονται κάθε πλευρά της ζωής του, έτσι γιατί όχι και τον τοκετό; Πολλές γυναίκες νιώθουν ότι είναι το μεγαλύτερό τους κατόρθωμα και έτσι θέλουν να μοιραστούν  τη στιγμή με όλους εκείνους που θεωρούν ότι βρίσκονται κοντά τους.»

Αυτή όμως μπορεί να είναι μια από τις καταστάσεις όπου η σκέψη απέχει από την πραγματικότητα. Το να έχεις τους κοντινούς σου ανθρώπους δίπλα σου, ακούγεται καλή ιδέα, μέχρι κάποιος να βαρεθεί και να αρχίσει να παίζει παιχνίδια στο κινητό του ή να αρχίσει να ανησυχεί. Εκτός λοιπόν κι αν όλοι όσοι προσκάλεσες σ’αυτό το δωμάτιο, είναι άνθρωποι του διαλογισμού, περισσότεροι άνθρωποι ισούνται με περισσότερο άγχος και το άγχος δεν κάνει καλό στη διαδικασία της γέννας.

Μια έρευνα που έγινε το 2004 και ονομάζεται «Μην ενοχλείς: Η σημασία της ιδιωτικότητας στον τοκετό» τονίζει πως, «Στη φύση, όταν ένα ζώο γεννά και νιώθει ότι απειλείται ή ενοχλείται, η ορμόνη κατεχολαμίνη σταματά την διαδικασία του τοκετού. Παρομοίως, όταν μια γυναίκα γεννά και δεν νιώθει ασφαλής ή η πρόοδος της εγκυμοσύνη μεταβάλλεται, τα επίπεδα κατεχολαμίνης αυξάνονται και η γέννα καθυστερεί ή σταματά.»

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι ο αυξημένος αριθμός παρατηρητών στο δωμάτιο τοκετού προσθέτει άγχος στη μητέρα, οι οποίες πιστεύουν πως δεν πρέπει να πάρουν παυσίπονα για τον πόνο γιατί έχουν τον φόβο μην τις κρίνουν οι παρευρισκόμενοι.

Οι νεαρές μητέρες μπορούν να μην τους προσκαλούν όλους όταν γεννούν. Μπορούν να έρθουν μόλις έρθει το μωρό στον κόσμο.

πηγή : mommyandthecity.gr