TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Καλοκαιρινή φοκάτσια με χαλούμι και ντοματίνια

Αυγ 20, 2016
in Μαγειρική
Καλοκαιρινή φοκάτσια με χαλούμι και ντοματίνια
Share on FacebookShare on Twitter

Ότι καλύτερο έχετε πότε σκεφτεί για να συνοδέψετε το κρασί σας. Υπέροχος συνδιασμός που ισορροπεί την πιπεράτη γεύση του τυριού με τα ζουμερά ντοματίνια!

Υλικά (για 8 άτομα):

Για τη συνταγή

20 ντοματίνια

10 φύλλα φρέσκο βασιλικό

5 κουτ. σουπ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

10 φέτες χαλούμι

Για τη ζύμη

1 1/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι

1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά

Εκτέλεση:

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και τη μαγιά. Προσθέτετε το νερό και το αλάτι και χτυπάτε με τον γάντζο στη χαμηλή ταχύτητα για 2΄. Στη συνέχεια χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα για περίπου 3΄. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και ελαστική.
Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, για 30΄ περίπου. Τη ζυμώνετε απαλά με τα χέρια σας και αφήνετε να φουσκώσει για άλλα 30΄. Την ξαναζυμώνετε και την αφήνετε να φουσκώσει για άλλα 15’.
Δίνετε στη ζύμη στρογγυλό σχήμα, απλώνοντας την σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Την αφήνετε να ξεκουραστεί, σκεπασμένη με πετσέτα, για 15 – 20΄. Για να δώσετε σχήμα στις φοκάτσιες, πατάτε με την παλάμη σας και τεντώνετε κάθε στρογγυλό κομμάτι ζύμης σε ένα τετράγωνο ρηχό ταψί πασπαλισμένο με αλεύρι ή αλειμμένο με λάδι. Πριν το ψήσιμο, σχηματίζετε λακουβίτσες στις φοκάτσιες πιέζοντας με τα δάχτυλά σας. Περάστε με πινέλο άφθονο ελαιόλαδο την επιφάνειά τους.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αραδιάζετε πάνω στη ζύμη το τυρί , πασπαλίζετε με τον μισό βασιλικό , φυτεύετε τα μισά ντοματίνια περιχύνετε με το μισόελαιόλαδο και το πιπέρι. Ψήνετε τη φοκάτσια μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα να λιώσει το τυρί και να καραμελώσουν τα ντοματίνια περίπου 25’. Βγάζετε τη φοκάτσια από το φούρνο αραδιάζετε από πάνω τα υπόλοιπα φρέσκα ντοματίνια, τον υπόλοιπο βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε ζεστή.

Σημ.:Μπορείτε να την φτιάξετε και με ταλαγάνι ή μαστέλο Χίου

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Μυρσίνη Λαμπράκη, τις συνταγές της οποίας βρίσκεται και εδώ:http://www.mirsini.gr/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Next Post
Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: 30 φάροι ανοικτοί για το κοινό σήμερα Κυριακή ρίχνουν φως στην ιστορία τους

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: 30 φάροι ανοικτοί για το κοινό σήμερα Κυριακή ρίχνουν φως στην ιστορία τους

Καιρός: Με τοπικές βροχές και άνοδο της θερμοκρασίας η Δευτέρα

Καιρός

9 Nέα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

9 Nέα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd