TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Καλοκαιρινή πατατοσαλάτα με χταπόδι

Σεπ 24, 2016
in Μαγειρική
Καλοκαιρινή πατατοσαλάτα με χταπόδι
Share on FacebookShare on Twitter

Μία απίστευτα νόστιμη σαλάτα που συνδυάζει τις χάρες της βελούδινης πατάτας με τη θαλασσινή γεύση του χταποδιού. Ταιριάζει με κρασάκι, αλλά δεν λες όχι και στο ούζο!

Υλικά (6 άτομα):

Για τις πατάτες

2 μεγάλες πατάτες βρασμένες χωρίς την φλούδα

6 κουτ. σουπ. εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου

1 κουτ. σουπ. κάπαρη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο το πράσινο μέρος

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουτ. σουπ. ξύδι από άσπρο κρασί

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το χταπόδι

2 σκελίδες αξεφλούδιστο σκόρδο

2 κορφές θυμαριού

4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

1 κουτ. σουπ. ξύδι από λευκό κρασί

χοντρό θαλασσινό αλάτι

1 κουτ. σουπ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους

1 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο χταπόδι

Εκτέλεση :

Πλένουμε το χταπόδι καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Βράζουμε άφθονο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το τοποθετούμε με ελάχιστο θαλασσινό αλάτι, το θυμάρι, το σκόρδο και το μαύρο πιπέρι. Ρίχνουμε το χταπόδι να βράσει για περίπου 65-70 λεπτά.

Εντωμεταξύ σε μία μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα με βαρύ πάτο σοτάρουμε με 1 κουτ. τσαγ. ελαιόλαδο το αξεφλούδιστο σκόρδο . Προσθέτομε τις βρασμένες πατάτες και σβήνουμε με το ξύδι.

Αφαιρούμε το σκόρδο και αδειάζομε τις πατάτες σε ένα ευρύχωρο μπολ. Προσθέτουμε την κάπαρη, τα κρεμμυδάκια , τον μαϊντανό.

Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα.

Χρησιμοποιούμε ένα μακρύ πιρούνι για να τσεκάρετε αν το χταπόδι είναι ψημένο και αρκετά μαλακό. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα για να κρυώσει και κόβουμε τα πλοκάμια σε λεπτές φετούλες 3 εκ. Μαρινάρουμε το χταπόδι με το ξύδι, με το ελαιόλαδο και με λίγο θαλασσινό αλάτι.

Προσθέτουμε το χταπόδι στην πατατοσαλάτα και περιχύνουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο . Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο πιπέρι καις σερβίρουμε αμέσως .

Σημ.:Αν δεν σας αρέσει η γεύση από το ξύδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Μυρσίνη Λαμπράκη, τις συνταγές της οποίας βρίσκεται και εδώ:http://www.mirsini.gr/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαρμελάδα σύκο by Mairh
Μαγειρική

Μαρμελάδα σύκο by Mairh

Μαΐ 4, 2025
Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Next Post
Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Σαν σήμερα το 1920 πέθανε ο διάσημος για τα διαμαντένια αυγά του, Πέτερ Καρλ Φαμπερζέ

Σαν σήμερα το 1920 πέθανε ο διάσημος για τα διαμαντένια αυγά του, Πέτερ Καρλ Φαμπερζέ

Χρόνια πολλά στην Μυρτώ και στην Μυρσίνη

Χρόνια πολλά στην Μυρτώ και στην Μυρσίνη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd