Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι

Υλικά:

1 συσκευασία καλαμάρια ολόκληρα

1 φλυτζ.τσαγιού ρύζι Καρολίνα

1 κρεμμύδι μεγάλο

2-3 ντομάτες κομμένες σε κύβους

2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας

Άνηθο ψιλοκομμένο

3/4 του φλυτζ.τσαγιού ελαιόλαδο

1 κρασοποτηρο κρασί λευκό

Αλάτι-Πιπερι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια τα βάζουμε σε σουρωτηρι και αλατοπιπερωνουμε.  Κόβουμε τα πλοκάμια κομματάκια και ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι. Τα βάζουμε σε έναν νταβα μαζί με το μισό ελαιόλαδο για να τα σωταρουμε, μετά προσθέτουμε και το ρύζι με τον άνηθο καιτο ανακατεύουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε με το μισό κρασί.  Αφήνουμε λίγο να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρουμε τον νταβα από την φωτιά καιαφήνουμε λίγο να κρυώσει.  Μετά γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα στρώνουμε στην κατσαρόλα ή  σε ταψί, περίχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και κρασί,τις ντομάτες, τον πελτέ και αλατοπιπερωνουμε πάλι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 1 ώρα περίπου, αν είναι χύτρα λιγότερο, αν είναι σε ταψί ψήνουμε στους 200°C ,για 1 ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο .

Σημείωση: Αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον ρύζι και λίγο σαφράν για να απογειώσει την γεύση.

Καλή Επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Νικολίτσα Παπακανέλλου.