Και τέταρτη εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με Τρικαλινή καταγωγή

Και τέταρτη εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με Τρικαλινή καταγωγή. Πρόκειται για την εκ Τρικάλων καταγόμενη Παναγιώτα Βράντζα η οποία αποτέλεσε το πρόσωπο της βραδιάς στο Νομό Καρδίτσας καθώς καταλαμβάνει την 3η έδρα στο νομό για τον ΣΥΡΙΖΑ κι εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής.Η Παναγιώτα Βράντζα δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Μουζάκι, αλλά προέρχεται από τα Τρίκαλα, με τα οποία διατηρεί στενούς δεσμούς.

Ιδαίτερη σημασία για την ίδια έχει ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου απώλεσε αυτή την επιτυχία για λιγότερους από 100 σταυρούς με την Κα Κατσαβριά – Σιωροπούλου τότε να καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Ωστόσο, η μη συμμετοχή του Κου Μιχαλάκη στο ψηφοδέλτιο (πληρώνοντας τα δύο “παρών” κατά την διάρκεια της ψήφισης των προαπαιτούμενων το περασμένο καλοκαίρι) άνοιξε το δρόμο για την άνοδό της στην τρίτη θέση της λίστας των υποψηφίων που όπως όλα δείχνουν αποδείχθηκε καθοριστικό για την είσοδό της στην Βουλή.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι οτι η κ. Βράντζα έρχεται να εκπροσωπήσει μετά από 35 περίπου χρόνια την περιοχή του Μουζακίου όπου είχε προηγηθεί ο αείμνηστος Ζιώγας Ηλίας που εκλέχθηκε δύο φορές με την Νέα Δημοκρατία (1974, 1977) και απεβίωσε ως ενεργεία Βουλευτής σε τροχαίο δυστύχημα.

Δήλωση

Σε δήλωσή της αναφέρει τα ακόλουθα:

Ζητήσαμε από το λαό να μας εμπιστευτεί για να οδηγήσουμε τη χώρα έξω από αυτή τη δύσκολη κατάσταση, και το έκανε με ένα μεγαλειώδη τρόπο. Ανέθεσε στο ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί τη δύσκολη «επόμενη μέρα». Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και η ευθύνη την οποία αναλαμβάνουμε είναι τεράστια και δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε. Προσωπικά, επειδή ζω και δραστηριοποιούμαι σε μια περιοχή αγροτική και δύσκολη γνωρίζω από «πρώτο χέρι» τα προβλήματα, τόσο των αγροτών και των κτηνοτρόφων, αλλά και περιοχών πού είναι εντελώς εγκαταλελειμμένες.

Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και να τους διαβεβαιώσω ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου και ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να συμβάλω στη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται η χώρα και έχουν ανάγκη οι άνθρωποι. Ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε οριστικά από το τέλμα και τη μιζέρια που μας επέβαλαν.

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1972 στο Μουζάκι,  είναι Υποψήφια Διδάκτορας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Κτηνιατρική Σχολή Καρδίτσας και απόφοιτη της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Από το 2001 έως σήμερα διατηρεί ιδιωτικό κτηνιατρείο στο Μουζάκι Καρδίτσας με κύριο αντικείμενο τα παραγωγικά Ζώα και από το 2014 είναι συνιδιοκτήτης κτηνοτροφικών μονάδων βιολογικής εκτροφής Μαύρου Ελληνικού χοίρου και βοοειδών βιολογικής εκτροφής Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής.

Είναι Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μουζακίου με το Συνδυασμό “Ενωτική Πρωτοβουλία”.

Μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΓΕΩΤΕΕ (παράρτημα Θεσσαλίας), του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρίας και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Διάσωσης των Αυτόχθονων Φυλών Κατοικίδιων (Αγροτικών και Οικόσιτων Ζώων) – ΑΜΑΛΘΕΙΑ.

Με πληροφορίες από το mouzakinews.gr