Κέικ πεταλούδες για μικρές νεράιδες

Υλικά για 8 κεκακια

2 αυγά
100 γρ ζαχαρη
100 γρ μαλακή μαργαρινη
1/4 κουτ. γλυκού μπεικιν παουντερ
100 γρ φαρινα που φουσκωνει μονη της

Για τo γλάσο
40 γρ βουτυρο
75 γρ ζαχαρη αχνη
Μια βανιλια ή εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμένουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε στο αλεύρι την ψιλή ζάχαρη, το αυγό και τη μργαρίνη. Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα μαλακό και κρεμώδες μείγμα.
Βάζουμε τις θήκες για τα κεκάκια πάνω στο ταψί. Χρησιμοποιούμε ένα κουταλάκι του γλυκού, για να γεμίσουμε μέχρι τη μέση όλες τις θήκες με το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε τα κεκάκια για 16-18 λεπτά.
Πολύ προσεκτικά βγάζουμε το ταψί με τα κεκάκια από τον φούρνο και τα τοποθετούμε (μέσα στις θήκες τους) πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν.
Τώρα ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε το βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει πραγματικά κρεμώδες.
Βάζουμε λίγη από τη ζάχαρη άχνη στο μείγμα του βουτύρου και το ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε να την προσθέτουμε σιγά, σιγά μέχρι να την ενσωματώσουμε όλη στο μείγμα.
Χρησιμοποιούμε το κοφτερό μαχαίρι για να κόψουμε προσεκτικά ένα στρογγυλό κομμάτι από την κορυφή του κάθε κέικ. Κόβουμε κάθε στρογγυλό κομμάτι στη μέση. Πολύ απαλά απλώνουμε λίγο από το γλάσο βουτύρου στην κορυφή κάθε κέικ.
Προσεκτικά τοποθετούμε τα δύο μικρά ημικυκλικά κομμάτια (που κόψαμε νωρίτερα από το κέικ μέσα στο γλάσο για να φτιάξουμε τα φτερά της πεταλούδας. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και τα κεκάκια μας είναι έτοιμα.