TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κέικ παντζάρι με γλάσο τυριού

Φεβ 1, 2016
in Μαγειρική
Κέικ παντζάρι με γλάσο τυριού
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά :
Για το κέικ

2-3 φρέσκα παντζάρια, ψημένα ή βρασμένα και πολτοποιημένα 
¼ κούπας χυμό λεμονιού 
1 κ.σ. λευκό ξίδι 
1 κούπα βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου 
225 ml ξινόγαλο 
21/3 κούπας λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική 
4 αβγά 
1 λοβός βανίλιας, τα σποράκια ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες 
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
¼ κούπας κακάο 
½ κ.γ. αλάτι 
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο τυριού
250 γρ. τυρί κρέμα, τύπου Philadelphia, σε θερμοκρασία δωματίου 
½ λοβός βανίλιας, τα σποράκια ή ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη 
1 κούπα ζάχαρη άχνη 
½ κούπα κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 

Για το γαρνίρισμα

φράουλες και

συρόπι φράουλας

Εκτέλεση: 

Για το κέικ : Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα παντζάρια, τον χυμό λεμονιού και το ξίδι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο και το ξινόγαλο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ένα ένα τα αβγά και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μεγάλο κουτάλι. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ (από μέτρια σε χαμηλή) και ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού κουταλιά κουταλιά. Όταν ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε τα παντζάρια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα της ζύμης. 
Στρώνουμε δύο στρογγυλά ταψιά (διαμέτρου 23 εκ.) με λαδόκολλα που να καλύπτει και τα τοιχώματα. Μοιράζουμε μέσα τη ζύμη και απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα να κρυώσουν. 

Κρέμα τυριού/γλάσο: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί και τη βανίλια και χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθεί με το τυρί και να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα (από μέτρια σε χαμηλή) και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. 

Σε μια πιατέλα ξεφορμάρουμε το ένα κομμάτι κέικ. Απλώνουμε ομοιόμορφα το 1/3 της κρέμας τυριού. Από πάνω τοποθετούμε το άλλο κομμάτι του κέικ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα την επιφάνεια και τα πλαϊνά.

Για το γαρνίρισμα : Γαρνίρουμε όπως στην φωτογραφία με τις φράουλε και το σιρόπι. Κόβουμε και σερβίρουμε. 

Καλή επιτυχία.

Η συνταγή είναι από το alatikaipiperi.gr (εκτός από το γαρνίρισμα με φράουλες και σιρόπι φράουλας) σε εκτέλεση και φωτογραφίες της φίλης μας Αγγελικής Αναγνώστου, η οποία και μας την έστειλε.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Έτσι θα βγάλετε την μούχλα από κάθε δύσκολο σημείο στο σπίτι

Έτσι θα βγάλετε την μούχλα από κάθε δύσκολο σημείο στο σπίτι

Αγωνία για 25.000 ΑμεΑ στη Θεσσαλία

Αγωνία για 25.000 ΑμεΑ στη Θεσσαλία

Η πιο αποτελεσματική σπιτική συνταγή εναντίον της ιγμορίτιδας

Η πιο αποτελεσματική σπιτική συνταγή εναντίον της ιγμορίτιδας

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd