TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κέικ ντόμινο

Φεβ 27, 2016
in Μαγειρική
Κέικ ντόμινο
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά για το κέικ:

250 γρ. βούτυρο

4 αυγά

1 φλ. γάλα

2 φλ. ζάχαρη

2 βανίλιες

3 1/2 φλ. αλεύρι απλο

1/2 φλ. κακάο

1 βάζο μαρμελαδα (ότι γεύση θέλετε)

Υλικά για την επικάλυψη :

200 γρ. κουβερτούρα

1 κ.σ. γάλα

1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση :

Ξεκινάμε να κάνουμε 2 κέικ και όχι 1 που θα το χωρίσουμε στα δύο. Χρειαζόμαστε ένα ταψί ή πιρέξ 25×20 cm.

Για το κέικ βανίλιας

  • Χτυπάμε το μισό βούτυρο με το 1 φλυτζάνι ζάχαρης για 5 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Ρίχνουμε τα 2 αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το 1/2 φλ. γάλα και τις βανίλιες.
  • Τέλος ρίχνουμε 2 φλυτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι και βάζουμε στον πάτο χαρτί ψησίματος το οποίο επίσης βουτυρώνουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε να πάει σε όλο το ταψί και στο τέλος το περνάμε με μια σπάτουλα από πάνω για να ισιώσει και να σπάσουν οι τυχόν φουσκαλίτσες που θα υπάρχουν.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Το βγάζουμε από το ταψί και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.

Για το κέικ σοκολάτας

  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που κάναμε στο κέικ βανίλιας μέχρι το γάλα. Κοσκινίζουμε το 1 1/2 φλ. αλεύρι μαζί με το κακάο.
  • Το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  • Ξαναβάζουμε βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος στο ταψί και ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας
  • Επαναλαμβάνουμε τις κινήσεις που κάναμε και για το άσπρο κέικ. Δλδ στρώνουμε καλά το μείγμα και το περνάμε με τη σπάτουλα.
  • Ψήνουμε στους ίδιους χρόνους με το πρώτο κέικ.

Συναρμολόγηση:

  • Αφού έχουν κρυώσει τα δύο κέικ τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο στον πάγκο.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες και τα δύο κέικ μαζί.
  • Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  • Με προσοχή βάζουμε δύο λωρίδες κέικ (άσπρο-μαύρο) δίπλα δίπλα και με ένα κουταλάκι ρίχνουμε ενδιάμεσα λίγη μαρμελάδα.
  • Συνεχίζουμε τοποθετώντας 6 συνολικά λωρίδες κέικ. Απλώνουμε μια στρώση μαρμελάδας σε όλη την επιφάνεια και επαναλάμβουμε τη διαδικασία τοποθέτησης αλλά προσέχουμε τα χρώματα να έρχονται αντίθετα. Εκεί που υπάρχει άσπρο κέικ τοποθετούμε επάνω το μαύρο.
  • Μόλις τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια κλείνουμε σφιχτά το αλουμινόχαρτο και βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα στον μικροκυμάτων και προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά.
  • Απλώνουμε τη σοκολάτα στο κέικ και το βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει. (Εγώ έβαλα και λίγη λευκή σοκολάτα για να το στολίσω)
  • Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Η συνταγή είναι από το greekmasa.gr (http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3466&Itemid=49), σε εκτέλεση και φωτογραφίες της φίλης μας Αγγελικής Αναγνώστου, η οποία και μας την έστειλε.

 
 
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Next Post
Τι είναι η ηχολαλία και σε τι διαφέρει από την υπερλεξία;

Τι είναι η ηχολαλία και σε τι διαφέρει από την υπερλεξία;

Jounior toys: Απίθανες αποκριάτικες στολές για όλες τις ηλικίες κι όλα τα γούστα

Jounior toys: Απίθανες αποκριάτικες στολές για όλες τις ηλικίες κι όλα τα γούστα

Μη Επεμβατικός Προγεννητικός Έλεγχος: Γιατί είναι πολύτιμος;

Μη Επεμβατικός Προγεννητικός Έλεγχος: Γιατί είναι πολύτιμος;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd