Κέικ μωσαϊκό

Υλικά :

375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
190 γρ. βούτυρο
3 αβγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 φλιτζ.τσαγιού γάλα
1 σφινακι λικερ της επιλογής μας
1 1/2 κουτ.σούπας κακάο
300 γρ. μπισκότα γεμιστά ή πτι μπερ
Υλικά για την σάλτσα :
2 πορτοκάλια
λίγη ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας corn flower
Εκτέλεση :
Χτυπάμε στο μιξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγα. Στη συνέχεια το γάλα,το κονιακ και το κακάο. Αφού το χτυπήσουμε λίγο ακόμα προσθέτουμε και το αλέυρι και τελευταία τα μπισκότα σπασμένα με τα χέρια.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου μια ώρα.
Τώρα για την σάλτσα στύβουμε τον χυμό απο 2 πορτοκάλια (αν δεν είναι πολύ γλυκά προσθέτουμε και λίγη αχνη συμφωνα με τα γούστα μας), το βαζουμε στο ματι με 1 κουτ.σουπας corn flower και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω στο κέικ και σερβίρουμε.
Καλή επιτύχια.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έλενα Γεωργοπούλου.