Κέικ με δαμάσκηνα σοκολάτα και καρύδια

ΥΛΙΚΑ:

350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ. βούτυρο
280 γρ.ζάχαρη
4 αυγά
2 κ.γλυκού μπεκιν παουντερ
1/2 φλυτζανι τσαγιού καρυδόψιχα
1/2 φλυτζάνι τσαγιού δαμάσκηνα χοντροκομμένα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες
125 γρ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 
Χτυπάμε τους κροκους με την ζάχαρη να αφρατεψουν. Μετά ρίχνουμε το λιωμενο βούτυρο ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε την κουβερτούρα την καρυδοψιχα και το γάλα. Ανακατεύουμε με μια μαριζ. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπεκιν λίγο λίγο. Τέλος τα άσπρα σε μαρέγκα. Σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα βάζουμε το μείγμα του κέικ και με ένα κουταλάκι βυθιζουμε τα δαμάσκηνα εδώ και εκεί μέσα στο μείγμα.  Ψήνουμε το κέικ στους 170 για 45 με 50 λεπτά.  Όταν το ξεφορμαρουμε το γλασαρουμε με το μέλι και τα καρύδια.

 

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Καίτη Κοκ.