Κέικ με γεύση ρολο κανέλας

ΥΛΙΚΑ:

1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

2 1/2 φλ. τα. ζάχαρη κρυσταλλική

6 αυγά

3 γλ. τα. φαρίνα

1 κ.γλ. αλάτι

1/2 κ.γλ. σόδα

1 φλ. τα. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. σπορέλαιο

1 κ.σ. εκχύλλισμα βανίλιας

ΥΛΙΚΑ Για την γέμιση κανέλας :

1 φλ. τα. βούτυρο λιωμένο

2/3 φλ. τα. καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. αλεύρι ΓΟΧ

1 1/2 κ.γ. κανέλα

1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για το γλάσο:

2 κ.σ. τυρί κρέμα

2 κ.σ. βούτυρο θερμοκρασία δωματίου

1 1/2 φλ. τα. ζάχαρη άχνη

3-4 κ.σ. γάλα

1 κ. γλεκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμαίνετε τοφούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα για κεικ τη βουτυρώνετε καλά και πασπαλίζετε με αλεύρι. Στο μίξερ χτυπάτε το βούρο για 1 λεπτό στην υψηλή ταχύτητα. Προσθέτετε την ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά μεχρι να σπρίσει και να αφρατέψει. Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε ενα-ένα τα αυγά καθαρίζοντας τις πλευρ’ες του κάδου αν χρειάζεται .  Χαμηλώστε κι άλλο την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι , τη σόδα και το αλάτι .  Στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος , το σπορέλαιο και τη βανίλια .  Καθαρίζετε τις άκρες και τον πάτο του κάδου για να σιγουρευτείτε ότι έχει ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα .Για τη γεμιση κανέλας.  Ρίνετε όλα τα υλικά σ ένα μπώλ και τα χτυπάτε με το σύρμα όσπου να γίνουν μια κρέμα (Η καστανή ζάχαρη δεν λιώνει και πολύ).  Ρίχνετε το μισό μείγμα τουκείκ στη φόρμα και απο πάνω το μείγμα κανέλας.  Δημιουργείτε στροβίλους με ένα πηρούνι .  Ρίχνετε και το υπόλοιπο ο μείγμα .  Ψήνετε για 1 ώρα (Τόσο μου πήρε εμένα διαφορετικά κάντε το τεστ με το μαχαίρι).  Όταν βγάλετε το κεικ αφήστε το νακρυώσει αρκετά. Αναποδογυρίστε το σε μια πιατέλα και αφού κρυώσει εντελώς Ρίχνετε στο μίξερ το τυρί κρέμα και το βούτυρο. Τα χτυπάτε να μαλακώσουν για ένα λεπτό στη μεσαία ταχύτητα. Ρίχνετε και την αχνη. Προσθέστε το γάλα και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Περιχύνετε το κέικ.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.