TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κέικ με γεύση ρολο κανέλας

Φεβ 11, 2016
in Μαγειρική
Κέικ με γεύση ρολο κανέλας
Share on FacebookShare on Twitter

ΥΛΙΚΑ:

1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

2 1/2 φλ. τα. ζάχαρη κρυσταλλική

6 αυγά

3 γλ. τα. φαρίνα

1 κ.γλ. αλάτι

1/2 κ.γλ. σόδα

1 φλ. τα. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. σπορέλαιο

1 κ.σ. εκχύλλισμα βανίλιας

ΥΛΙΚΑ Για την γέμιση κανέλας :

1 φλ. τα. βούτυρο λιωμένο

2/3 φλ. τα. καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. αλεύρι ΓΟΧ

1 1/2 κ.γ. κανέλα

1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για το γλάσο:

2 κ.σ. τυρί κρέμα

2 κ.σ. βούτυρο θερμοκρασία δωματίου

1 1/2 φλ. τα. ζάχαρη άχνη

3-4 κ.σ. γάλα

1 κ. γλεκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμαίνετε τοφούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα για κεικ τη βουτυρώνετε καλά και πασπαλίζετε με αλεύρι. Στο μίξερ χτυπάτε το βούρο για 1 λεπτό στην υψηλή ταχύτητα. Προσθέτετε την ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά μεχρι να σπρίσει και να αφρατέψει. Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε ενα-ένα τα αυγά καθαρίζοντας τις πλευρ’ες του κάδου αν χρειάζεται .  Χαμηλώστε κι άλλο την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι , τη σόδα και το αλάτι .  Στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος , το σπορέλαιο και τη βανίλια .  Καθαρίζετε τις άκρες και τον πάτο του κάδου για να σιγουρευτείτε ότι έχει ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα .Για τη γεμιση κανέλας.  Ρίνετε όλα τα υλικά σ ένα μπώλ και τα χτυπάτε με το σύρμα όσπου να γίνουν μια κρέμα (Η καστανή ζάχαρη δεν λιώνει και πολύ).  Ρίχνετε το μισό μείγμα τουκείκ στη φόρμα και απο πάνω το μείγμα κανέλας.  Δημιουργείτε στροβίλους με ένα πηρούνι .  Ρίχνετε και το υπόλοιπο ο μείγμα .  Ψήνετε για 1 ώρα (Τόσο μου πήρε εμένα διαφορετικά κάντε το τεστ με το μαχαίρι).  Όταν βγάλετε το κεικ αφήστε το νακρυώσει αρκετά. Αναποδογυρίστε το σε μια πιατέλα και αφού κρυώσει εντελώς Ρίχνετε στο μίξερ το τυρί κρέμα και το βούτυρο. Τα χτυπάτε να μαλακώσουν για ένα λεπτό στη μεσαία ταχύτητα. Ρίχνετε και την αχνη. Προσθέστε το γάλα και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Περιχύνετε το κέικ.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Πόσα χιλιόμετρα θα κάνετε με αναμμένο το λαμπάκι για τα καύσιμα

Πόσα χιλιόμετρα θα κάνετε με αναμμένο το λαμπάκι για τα καύσιμα

H παραβολή των τυφλών κυβερνητών

H παραβολή των τυφλών κυβερνητών

Λιγότερο γκρινιάρηδες όσοι κοιμούνται από … αριστερά

Λιγότερο γκρινιάρηδες όσοι κοιμούνται από ... αριστερά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd