TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κέικ μήλου με σος καραμέλα

Φεβ 2, 2016
in Μαγειρική
Κέικ μήλου με σος καραμέλα
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά για το κέικ:

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. ζάχαρη

5 μεγάλα αυγά

1 πρέζα αλάτι

75 γρ. αλεύρι μαλακό

200 γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. κανέλα

1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

2 μήλα καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες

 

Υλικά για την σος καραμέλα γάλακτος:

50 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

100 ml γάλα εβαπορέ

125 γρ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση :

Για τη σος: Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη σος σε κατσαρολάκι με χοντρή βάση. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το μείγμα για λίγα λεπτά έως ότου πάρει τη μορφή σιροπιού. Την αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας πότε πότε.
Για το κέικ: Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Στον κάδο της Κουζινομηχανής Kenwood του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά με τον Αναδευτήρα Κ μέχρι να κρεμώσουν και να αφρατέψουν. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα αυγό στο μείγμα περιμένουμε να ομογενοποιηθεί (να το απορροφήσει καλά το μείγμα) και έπειτα προσθέτουμε το επόμενο. Ρίχνουμε το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Τέλος, προσθέτουμε τη  σκόνη αμυγδαλόψιχας και το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι (χωρίς τρύπα στη μέση, με αποσπώμενη βάση 22 εκ.). Αδειάζουμε το κέικ και στρώνουμε επάνω του κυκλικά τις φέτες μήλου. Ψήνουμε το κέικ σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί. Αν το κέικ αρχίσει να ροδίζει γρήγορα από πάνω, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου όταν μπήγουμε τη μύτη του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή ή στεγνή από ζύμη. Αφού ψηθεί το αφήνουμε στη φόρμα για 5΄ και έπειτα ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε το κέικ με τη σος καραμέλα γάλακτος.

Καλή επιτυχία.

Η συνταγή είναι από το argiro.gr σε εκτέλεση και φωτογραφίες της φίλης μας  Αγγελικής Αναγνώστου , η οποία και μας την έστειλε.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Δείτε το παλάτι της Κνωσού σε τρισδιάστατη απεικόνιση

Δείτε το παλάτι της Κνωσού σε τρισδιάστατη απεικόνιση

Θάνατος ηλικιωμένου σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα

Οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ για το ιό Ζίκα

Την προσοχή των γονιών εφιστά η αστυνομία για αρπαγές παιδιών από σχολεία

Την προσοχή των γονιών εφιστά η αστυνομία για αρπαγές παιδιών από σχολεία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd