TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 12, 2016
in Μαγειρική
Κέικ κρέμα-κεράσι
Share on FacebookShare on Twitter

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:

2 1/2 κούπες φαρίνα
3/4 κούπας ζαχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα ξινόγαλα
4 αβγά
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

2 ΚΟΥΠΕΣ ΓΑΛΑ (500γρ.)
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ
2 βανίλιες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΕΡΑΣΙ:

1 κούπα σπιτικό γλυκό κεράσι με το σιρόπι του(όχι το τραγανό κεράσι του εμπορίου)ή βύσινο γλυκό ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας
1/2 κούπα νερό
2 κ.σ κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σ’ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα,ζάχαρη και κορν φλάουρ,ανακατεύω και βράζω να πήξει η κρέμα.Κατεβάζω απ’τη φωτιά και ρίχνω τις βανίλιες.  Αφήνω στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη (να μην πιάσει ”πέτσα”) και αφήνω να γίνει χλιαρή.
2. Σ ‘ένα άλλο κατσαρολάκι αδειάζω το γλυκό κεράσι,(ή τη μαρμελάδα)το νερό,το κορν φλάουρ ανακατευω και βράζω να πήξει η σαλτσούλα.  Αφήνω στην άκρη να γίνει χλιαρή.
3. Κοσκινίζω 2 φορές τη φαρίνα.
Χτυπάω στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν και να πήξουν,προσθέτω το σπορέλαιο,το ξινόγάλα,το ξύσμα,το αλάτι,τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι.Χτυπάω ίσα να ανακατευτεί.(Δεν το παρακάνω για να βγει αφράτο το κέικ.)
Αδειάζω το μίγμα σε 2 ταψάκια 22 εκ.το καθένα βουτυρωμένα και στρωμένα με λαδόκολα.
4. Χτυπάω με ενα σύρμα ή στο μίξερ την λευκή κρέμα να αφρατέψει και την βάζω σε κορνέ ή μια σακουλίτσα κόβωντας την άκρη με ψαλίδι και κάνω χοντρές γραμμές με την κρέμα στην επιφάνεια του κέικ αφήνοντας 1-2 εκ.απόσταση μεταξύ τους.  Στα κενά αυτά στρώνω με ένα κουταλάκι τη σάλτσα κεράσι.
Ψήνω και τα 2 ταψάκια μαζί στους 180 αντιστάσεις για 30-35 λεπτά περίπου.
Το τσεκάρω με οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα.  Δεν τα παραψήνω.  Εγώ έφτιαξα 1 ταψάκι με σάλτσα κεράσι και 1 ταψάκι με σάλτσα βερίκοκο.
Είναι πεντανόστιμα!!!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Ποια ώρα της ημέρας μπορείς να φας γλυκό και να αδυνατίσεις

Ποια ώρα της ημέρας μπορείς να φας γλυκό και να αδυνατίσεις

Φτερούγισμα” στην καρδιά: Πότε πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό

Φτερούγισμα" στην καρδιά: Πότε πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό

Και όμως, υπάρχει θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος: Αφαίρεση όγκου μαζί με την πυλαία φλέβα

Και όμως, υπάρχει θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος: Αφαίρεση όγκου μαζί με την πυλαία φλέβα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd