Κέικ καρότο

Υλικά : 250 γρ. βιτάμ κύπελο,

300 γρ. ζάχαρη,

4 αυγά,

ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι,

2 κουταλιές της σούπας κανέλλα,

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,

3 μεγάλα καρότα τριμμένα στον τρίφτη,

100 γρ. αλεσμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Στο μίξερ χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη να αφρατέψει.  Προσθέτουμε τα αυγά και τον χυμό με το ξύσμα του πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα και τέλος τα καρότα με τα καρύδια.  Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα, βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Μάρδα.