Κάλεσμα λογιστών για συμμετοχή στην απεργία

«Όλοι στους δρόμους». Με το σύνθημα αυτό, η διοίκηση του Σωματείου Λογιστών & Βοηθών Λογιστών Ν. Τρικάλων, καλεί τα μέλη του «να δώσουν μαχητική απάντηση στο πακέτο μέτρων του μνημονίου», συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης.

Στο κάλεσμα του, η διοίκηση του σωματείου, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στις 9:30 το πρωί. Συγκεκριμένα, στο κάλεσμα αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Ο νέος σφαγιασμός έχει την υπογραφή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθώς και  την πλήρη στήριξη των ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ,  ΠΟΤΑΜΙ.

Να μην ξεγελαστούμε από τις δήθεν αποστασίες ορισμένων. Ο τυχοδιωκτισμός τους δεν έχει τέλος.

Σκοπός τους είναι να ξεγελάσουν τον κόσμο, να δημιουργήσουν αυταπάτες ότι μπορεί το σύστημα που παράγει τις κρίσεις να γίνει καλύτερο. Ούτε από τις δυνάμεις που καλούσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν το «ΟΧΙ» της Κυβέρνησης και τώρα νιώθουν εξαπατημένοι.

Συμφωνούν απόλυτα στην φτωχοποίηση του λαού. Η δήθεν διαπραγμάτευση τους είχε να κάνει με το πως θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η φτωχή αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι, είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής που επιδιώκει  τη  καπιταλιστική ανάκαμψη, την θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ  ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!

Να βάλουμε στόχο την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.

Να γίνει η πάλη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας υπόθεση όλων μας. Να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, τη ζωή που μας αξίζει. Είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση στη βαρβαρότητα της φοροεπιδρομής, των ιδιωτικοποιήσεων, των πλειστηριασμών, της πανάκριβης υγείας και παιδείας.

Πρέπει επιτέλους να βάλουμε εμπόδιο στην εργοδοτική ασυδοσία, στην εντατικοποιημένη με ατελείωτες ώρες εργασία κυνηγώντας προθεσμίες οποιοσδήποτε λόγος και να είναι αυτός (φορολογικές υποχρεώσεις,project), στους μισθούς πείνας η ακόμα και απλήρωτη εργασία όπως και κάθε είδους προγράμματα τζάμπα εργασίας.

Ενάντια στα σχέδια πτώχευσης του λαού, ενάντια στο τρίτο μνημόνιο!!!

Η προσπάθεια επιβολής των νέων εξοντωτικών μέτρων, πρέπει να μας βρει απέναντι. Η νεολαία, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες, οι εργαζόμενοι με μεγαλύτερη ορμή, πιο αποφασιστικά και συνειδητά να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί στη ζωή το νέο μνημόνιο, για την ανατροπή όλων των προηγούμενων βάρβαρων μέτρων.

Να μην περάσει η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός.

Με τα σωματεία μας δυνατά και μαζικά, με κίνημα απαλλαγμένο από τα βαρίδια του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και ενάντια στις αξιώσεις των εργοδοτών, μονοπωλίων, κυβέρνησης , Ε.Ε. μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ έχουν τεράστια ευθύνη για τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. Έχοντας ως ευαγγέλια την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων, βοήθησαν ενεργά και με όποιον τρόπο μπορούσαν ώστε να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα ενάντια στην λαϊκή οικογένειας. Με την συμμετοχή τους στους κοινωνικούς διαλόγους και στον κοινωνικό εταιρισμό έθεσαν τα δικαιώματα μας ένα, ένα στο κρεβάτι του Προκρούστη. Είναι οι υπεύθυνοι για την συκοφάντηση και τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος για την απομάκρυνση των εργαζομένων από τα σωματεία τους».