Ιμάμ με κρέμα

Υλικά :

6 μελιτζάνες φλάσκες

3-4 πιπεριές

350 γρ. μανιτάρια σε μικρά κυβάκια

4 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα

2 καρότα τριμμένα

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 πιπεριά σε κυβάκια

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

1 χούφτα μαϊντανό

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Υλικά για μπεσαμέλ:

300 γρ. γάλα

2 κουταλιές βούτυρο

2 κουταλιές αλεύρι

2 αβγά μόνο τους κρόκους

1/2 κούπα γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη

μοσχοκάρυδο

αλατι

Εκτέλεση για μπεσαμέλ:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε ελαφρώς να μην υπάρχει η μυρωδιά απ το αλεύρι. Συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και τ’ ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα, Το αποσύρουμε από την φωτιά και περιμένοντας να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με το τυρί το αλατι και το μοσχοκάρυδο όλα αυτά τα ανακατεύουμε ελαφριά!!!

Εκτέλεση :

Κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση και τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό και μπόλικο αλάτι για μια ώρα. Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε από μέσα αρκετή σάρκα όχι όμως να την βγάλουμε εντελώς. Τις τηγανίζουμε ή αν θέλουμε τις αλείφουμε με λιγάκι λάδι και τις ψήνουμε στον φούρνο να μαλακώσουν. Αν είναι περασμένες από το τηγάνι θα τις αφήσουμε όλη νύχτα σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν όλο το λάδι που τράβηξαν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και σταδιακά προσθέτουμε τις πιπεριές τα μανιτάρια το καρότο. Όταν έχουν μαραθεί όλα αυτά ρίχνουμε το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε προσθέτοντας αλατοπίπερο και λίγο νεράκι να πάρουν μια βράση όλα μαζί τα υλικά μας. αφήνουμε να κρυώσουν και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τις μελιτζάνες μας με προσοχή να είναι κοντά η μια στην άλλη για να μην απλώσουν τα υλικά που θα τις γεμίσουμε. πλένουμε καλά τις πιπεριές και κόβουμε το καπάκι τους και τις γεμίζουμε και αυτές αν θέλουμε περνάμε και τις πιπεριές από το τηγάνι ή τον φούρνο όμως νομίζω ότι είναι καλύτερα να γεμιστούν ωμές γιατί μετά το ψήσιμο έχουν μια υπέροχη υφή. Με ένα κουτάλι βάζουμε από πάνω όση μπεσαμέλ θέλουμε. και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η κρέμα μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).