Θλίψη για το θάνατο του Γιάννη Μπουφίδη

Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της παραμονής των Χριστουγέννων ο Γιάννης Μπουφίδης. Πρόκειται για τον πρώην υποψήφιο Δήμαρχο Καλαμπάκας, μηχανικό στο επάγγελμα, έναν άνθρωπο αγαπητό που ο θάνατός του συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.O Γιάννης Δημητρίου Μπουφίδης, γεννήθηκε στα Τρίκαλα από γονείς Καλαμπακιώτες. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Πανεπιστημίου του Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και το έτος 1972 απέκτησε το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού (Bachelor). Στη συνέχεια το έτος 1974 έκανε μεταπτυχιακό κι απέκτησε το πτυχίο (master).

Εργάσθηκε για δύο έτη σε μια τεχνική εταιρεία στην Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σαν Πολιτικός Μηχανικός, στον τομέα κατασκευής πυρηνικών εργοστασίων.

Στα τέλη του 1976 επέστρεψε στην Ελλάδα κι ασχολήθηκε με πολλά δημόσια και ιδιωτικά τεχνικά έργα.

Από το 1979 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά κυρίως στον τόπο καταγωγής του,  την Καλαμπάκα, όπου ασχολήθηκε με την κατασκευή οικοδομών.

Ήταν παντρεμένος με την Λώρα Μάτη με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, την Σοφία σύζυγο Νικολάου Οικονομίδη και τον Δημήτρη, ενώ ευτύχησε να δει και δύο εγγόνια.

Το 2014 κατήλθε στον πολιτικό στίβο και διεκδίκησε το Δήμο Καλαμπάκας με το συνδυασμό «Όραμα και Δράση».

Η κηδεία

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή  25 – 12 – 2015  και  ώρα 11.00π.μ. , εκ της οικίας στο Ριζαριό Τρικάλων,   στον  Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Τρικάλων. Αφήνει πίσω τη σύζυγό του Λώρα Μάτη – Μπουφίδη, τα παιδιά του Σοφία Μπουφίδη και Νίκο Οικονομίδη, Δημήτρη Μπουφίδη, τα εγγόνια Λώρα , Κωνσταντίνο, τη μητέρα, Λέλα Μάτη, τα αδέλφια Βασιλική Σκαμπαρδώνη, Κωνσταντίνο και Σέρρη Μπουφίδη, Νίκο και Ντίνα Μπουφίδη, Άντα Μάτη, Μανουέλα Μάτη και Νίκο Μανουσάκη.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν σε ευαγή Ιδρύματα.

 Την τελετή επιμελείται το γραφείο τελετών «Παναγιώτου».