Θεϊκή τούρτα

ΥΛΙΚΑ:

Για την βάση 
2 κουτια μπισκότα digestive
200 γρ. βούτυρο 
Για την γκαναζ σοκολάτας 
400 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για την επικάλυψη βανίλιας 
200 γρ. κρύο γάλα
1 φακελάκι σαντιγί Γιωτης
1 βανίλια
Για την επικάλυψη σοκολάτας 
200 γρ. κρύο γάλα
1 φακελάκι σαντιγί
2 κουταλιές τής σούπας nucrema
Για το γαρνίρισμα
Γαρνίρετε με σιρόπι βύσσινο
Εκτέλεση :
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα αφού προηγούμενος τα έχουμε θρυμματισει στο multi.  Απλώνουμε το μπισκότο με το βούτυρο στην φόρμα η σε ένα ταψάκι και ξεκινάμε την γκαναζ. Σε ενα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την σοκολάτα σε κομμάτια.  Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθει το μείγμα και καλύπτουμε το μπισκότο με το βούτυρο που έχουμε στρώσει προηγούμενος.  Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2ώρες ίσως και λίγο ακόμα μέχρι να πήξει καλά το μείγμα και να σφίξουν τα μπισκοτα.  Έπειτα χτυπάμε την σαντιγί βάζοντας το κρύο γάλα και το φακελάκι σαντιγί για πέντε λεπτά.  Την αφήνουμε να παγώσει κανένα μισάωρο και στρώνουμε στην τούρτα μας.  Με τον ίδιο πανεύκολο τρόπο φτιάχνουμε και την σαντιγί σοκολάτα με την μόνη διαφορά ότι προσθέτουμε την nucrema και χτυπάμε καλά με το μίξερ.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK.