Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε ελαιοτριβείο στον Πτελεό Μαγνησίας

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός της τραγωδίας που σημειώθηκε σε δεξαμενή ελαιοτριβείου στον Πτελεό Μαγνησίας.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,νεκροί βρέθηκαν στη δεξαμενή δύο άντρες ενώ άλλοι τρεις μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του ελαιοτριβείο κι εναν Βούλγαρο εργαζόμενο που είχαν κατέβει πρώτοι στη δεξαμενή για τον καθαρισμό.

 Στο  τόπο του συμβάντος επιχείρησαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τον Βόλο και τον Αλμυρό καθώς και από την ΕΜΑΚ προκειμένου σε πρώτη φάση να ανασύρουν από τη δεξαμενή και να απομακρύνουν άμεσα από το χώρο τους τραυματίες.Άγνωστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι αιτίες που οδήγησαν στο θάνατο δυο ανθρώπους.

Τα πέντε  άτομα εγκλωβίστηκαν σε ελαιοδεξαμενή ελαιοτριβείου του Πτελεού το απόγευμα της Τρίτης  και δόθηκε πραγματική μάχη για τη διάσωσή τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πολλαπλό εργατικό ατύχημα συνέβη, όταν οι προαναφερόμενοι αποπειράθηκαν να προβούν σε καθαρισμό της εν λόγω δεξαμενής, ενώ μόλις ένας  ανασύρθηκε κατόπιν ήδη αναίσθητος, με τη βοήθεια περιοίκων και άλλων υπαλλήλων του ελαιοτριβείου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, με 4 οχήματα από τον Αλμυρό, 1 από το Βόλο και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ, η οποία θεπιχείρησε  εντός της δεξαμενής, με ειδικές στολές.

Αγανάκτηση και οργή επικρατεί στον Πτελεό και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς αρκετή ώρα μετά το συμβάν δε έχει φτάσει ακόμη ασθενοφόρο στον τόπο της τραγωδίας, καθώς -ως γνωστόν- δεν υπήρχε βάρδια οδηγού στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού καιτελικά κατέφθασε όχημα από το Βόλο.

Πηγή: Τραγωδία στον Πτελεό Μαγνησίας: Δυο νεκροί και τρεις τραυματίες σε ελαιοτριβείο

Το δελτίο της αστυνομίας

Χθες (13-09-2016) το απόγεμα σε ελαιοτριβείο στον Πτελεό Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού δεξαμενής, λόγω αναθυμιάσεων, έχασαν τις αισθήσεις τους και έπεσαν εντός της δεξαμενής ένας 55χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο 60χρονος ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου, καθώς και δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 33 ετών, γιοι του ιδιοκτήτη.

Όλοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 60χρονου και του 55χρονου, ενώ νοσηλεύονται οι άλλοι δύο ημεδαποί, καθώς και ένας ακόμη ημεδαπός που προσπάθησε να βοηθήσει τους τέσσερις προαναφερόμενους.

Προανάκριση για τα αίτια τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί του Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.