Θαλασσινό γιουβέτσι

Υλικά :

1 συσκευασία ανάμικτα θαλασσινά

1 ποτήρι ντοματοχυμό

1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

πιπεριές σε κυβάκια

μερικούς κόκκους μπαχάρι

αλατοπίπερο

1 κ.γ. ζάχαρη καστανή ελαιόλαδο

1 καπάκι ούζο

1/2 πακέτο κριθαράκι μέτριο

Εκτέλεση :

Ξεπαγώνουμε και πλένουμε τα θαλασσινά. Τα βάζουμε σε μια γάστρα μαζί με το κρεμμύδι, την ντομάτα, το μπαχάρι την ζάχαρη το ελαιόλαδο το αλατοπίπερο, τις πιπεριές το ούζο και ένα ποτήρι νερό. Βάζουμε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφήνουμε από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει μέσα στην γάστρα το φαγάκι μας για 25 με 30 λεπτάκια περίπου. Ανοίγουμε την γάστρα συμπληρώνουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα βραστό νεράκι γιατί βγάζουν τα θαλασσινά αρκετά υγρά. Ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε ξανά για 10 λεπτά περίπου. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).