Η Φλόγα της αγάπης σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα-14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. στην προσπάθεια της να προσελκύσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους Εθελοντές Αιμοδότες έχει εντάξει στο θεσμικό της πλαίσιο από το 2002 και την Ιδέα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την διάδοση του Εθελοντικού Κινήματος.

Η Φλόγα της Αγάπης, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει από όλες τις πόλης της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής, για να καταλήξει στο τέλος, στην πόλη όπου φιλοξενεί την Αμφικτιονία.

Την Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016, ο Δήμος Καλαμπάκας κι αυτός με τη σειρά του υποδέχεται τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι ως άγγελοι αλληλεγγύης μεταφέρουν μαζί με τη φλόγα της αγάπης και μήνυμα καρδιάς προς όλους τους ανθρώπους.

Η φλόγα θα ξεκινήσει από το Δέλτα Τρικάλων την οποία θα μεταφέρει η Ένωση Αστυνομικών Νομού Τρικάλων μέχρι και τη διασταύρωση στο 6ο χλμ Τρικάλων Καλαμπάκας (ύψος εργοστασίου Φαλτάκα) (ώρα 10:30).

Στο σημείο αυτό θα βρίσκεται ο Σύλλογος Κλασικού Αθλητισμού Μετεώρων ( Σ.Κ.Α.Μ) που με τους αθλητές του θα διανύσει 17 χλμ. μεταφέροντας τη φλόγα στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης μας (ώρα άφιξης 12:30).

Στην διασταύρωση της Αγίας Τριάδος, μοτοσικλετιστές του Συλλόγου Μ.Α.Σ.Κ.  θα παραλάβουν τη φλόγα για να κάνουν το γύρο των Μετεώρων, φτάνοντας το μήνυμα ακόμα πιο ψηλά. Τελικός προορισμός μέσω Καστρακίου και γι αυτούς η Πλατεία Ρήγα Φεραίου όπου θα ανάψει ο βωμός με τη φλόγα της αγάπης.

Κατά μήκος της οδού Τρικάλων  μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης κρατώντας συμβολικά κόκκινα μπαλόνια, θα υποδεχθούν τη φλόγα βοηθώντας μ’ αυτό τον τρόπο να διαδοθεί ακόμη περισσότερο η ανάγκη για εθελοντική προσφορά αίματος.