TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Η Τούρτα της Χαράς μου

Δεκ 2, 2016
in Μαγειρική
Η Τούρτα της Χαράς μου
Share on FacebookShare on Twitter

Πάμε να φτιάξουμε σοκολατένια τούρτα με μασκαρπόνε φροστιγκ.

           Υλικά για το παντεσπάνι
210 γρ.αλεύρι -200 γρ ζάχαρη-75 γρ κακάο-1 κ.γ σόδα
          1 κ.γ μπέικιν–1/2 κ.γ αλάτι–2 αυγά-220 γρ γαλλικό καφέ
220 γρ ξινόγαλα η γάλα+1 κ.σ λεμόνι-100 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ υγρή βανίλια-μια πρέζα κανέλα
          Για το φρόστιγκ
400 γρ μασκαρπόνε η κρέμα τυριού-250 γρ άχνη ζάχαρη
200 γρ κρέμα γάλακτος-1 κ.γ υγρή βανίλια
          Γλάσο γκανάζ
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα-80 γρ γάλα
30 γρ βούτυρο-λίγο ρούμι η κονιάκ(προαιρετικά)

  Οδηγίες για το παντεσπάνι
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι-ζάχαρη-κακάο-σόδα-μπέικιν,
αλάτι-κανέλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανάβουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα σε 3 ταψιά 20 εκ.
Χτυπάμε τα αυγά με το ελαιόλαδο και την βανίλια με ένα σύρμα.
Τα προσθέτουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα τον καφέ και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα στα 3 ταψιά,η σε ένα και το κόβουμε στα 3.
Ψήνουμε το παντεσπάνι για 20-25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

   Για το φρόστιγκ
Χτυπάμε το μασκαρπόνε η την κρέμα τυριού με την άχνη να ενωθούν.
Τέλος προσθέτουμε την βανίλια και την κρέμα,συνεχίζουμε 1-2 λεπτά.
Δεν χτυπάμε πολύ ώρα το φρόστιγκ,απλά να γίνει μια λεία κρέμα.

  Γλάσο γκανάζ
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.
Μόλις λιώσει το βούτυρο και ενωθούν τα υλικά είναι έτοιμο.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Αφού κρυώσουν όλα μπορούμε να στήσουμε την τούρτα.
Ανάμεσα από κάθε παντεσπάνι βάζουμε,φρόστιγκ και λίγο γλάσο.
Κάνουμε το ίδιο με κάθε παντεσπάνι,μέχρι να τελειώσουν όλα.
Πάνω τελειώνουμε με φρόστικγ και γλάσο,στολίζετε όπως θέλετε.

Μπορείτε να προσθέσετε και βύσσινο η τριμμένη σοκολάτα.
Παίξτε και στολίστε την δικιά σας τούρτα όπως σας αρέσει.
Μπορείτε να φτιάξετε τα παντεσπάνια από το προηγούμενο βράδυ.

                                                   ” Καλή επιτυχία elpidas little corner “

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Θρίλερ με αεροπλάνο της EgyptAir που χάθηκε από τα ραντάρ

Εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου

Προσλήψεις στον αυτοκινητόδρομο Ε-65- Για την στελέχωση νέων εγκαταστάσεων στο Λόγγο Τρικάλων και στους Σοφάδες Καρδίτσας

Προσλήψεις στον αυτοκινητόδρομο Ε-65- Για την στελέχωση νέων εγκαταστάσεων στο Λόγγο Τρικάλων και στους Σοφάδες Καρδίτσας

Ταξίδι «πέρα από τη γέφυρα» με οδηγό την εκ Τρικάλων καταγόμενη συγγραφέα Έλενα Σαλιγκάρα

Ταξίδι «πέρα από τη γέφυρα» με οδηγό την εκ Τρικάλων καταγόμενη συγγραφέα Έλενα Σαλιγκάρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd