Η σχολική τσάντα… της κρίσης-Συγκρατημένα και με… φειδώ αγόρασαν φέτος οι γονείς τα σχολικά

Μεγάλη η κίνηση στην αγορά σχολικών, αλλά με μικρότερο τζίρο για τους επαγγελματίες του χώρου

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στα σχολεία των Τρικάλων, οι λίστες με τα σχολικά δόθηκαν από τους εκπαιδευτικούς και η αγοραστική κίνηση στα βιβλιοπωλεία και στα καταστήματα με σχολικά είδη της πόλης υπήρξε αυξημένη, καθώς γονείς και μαθητές σπεύδουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Για την ακρίβεια όλες τις προηγούμενες μέρες γινόταν το αδιαχώρητο με ουρές να σχηματίζονται έξω από βιβλιοπωλεία και καταστήματα με σχολικά είδη.

Της Βιβής ΜαργαρίτηΤα σχολικά είδη αποτέλεσαν και φέτος ένα αναπόφευκτο έξοδο που όμως προσαρμόστηκε στα δεδομένα της κρίσης. Έτσι, όπως πληροφορούμαστε φέτος η κίνηση μπορεί να ήταν αυξημένη αλλά δεν ήταν αντίστοιχος κι ο τζίρος που έκαναν τα βιβλιοπώλες και καταστηματάρχες δεδομένης της περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας των γονιών.

«Υπάρχει κίνηση αλλά οι γονείς προσπαθούν να αγοράσουν με μέτρο την οικονομική δυνατότητά τους και τις τιμές. Η διάθεση των καταναλωτών είναι λίγο πεσμένη και ο κόσμος ρωτάει για τις τιμές επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή επιλογή» μας πληροφορεί ο Βάϊος Μπαμπανάρας ιδιοκτήτης του Junior Toys.
Κι αν τα προηγούμενα χρόνια η αγορά της σχολικής τσάντας γινόταν με βάση την επιθυμία των μαθητών, πλέον, οι γονείς κατευθύνουν τα παιδιά τους σε οικονομικότερες λύσεις.

Τα καταστήματα εξ άλλου, διαθέτουν σχολικά για κάθε τσέπη και πορτοφόλι. «Οι τιμές διατηρήθηκαν  σε μεγάλο βαθμό στα περσινά επίπεδα χωρίς περαιτέρω αύξηση, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που η τιμή της σχολικής τσάντας σημειώνει πτώση» μας ενημερώνει ο κ. Μπαμπανάρας.

Αλλαγή νοοτροπίας

Επαγγελματίες του χώρου υποστηρίζουν πως μπορεί η κίνηση να είναι αυξημένη, ωστόσο ο τζίρος παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, μαρτυρώντας την αλλαγή νοοτροπίας των περισσότερων γονιών, οι οποίοι προχωρούν στην αγορά των άκρως απαραίτητων σχολικών ειδών κάτι που σημαίνει πως οι καταναλωτές διαθέτουν λιγότερα χρήματα.

Ο κόσμος είναι, όπως είναι φυσιολογικό λόγω της οικονομικής κρίσης, λίγο συγκρατημένος. Οι περισσότεροι ζητούν καλύτερες τιμές αν και η αλήθεια είναι ότι οι τιμές είναι ικανοποιητικές και μπορείς να βρεις σχολικά είδη σε χαμηλές ή μεγαλύτερες τιμές ανάλογα με το ποσό που διαθέτεις. Οι γονείς στις μέρες μας παίρνουν τα βασικά σχολικά για τα παιδιά τους και σε καμία περίπτωση δεν αγοράζουν το κάτι παραπάνω.

Δημοσιευμένο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ