Η παιδική βία, εξάρτημα της «σύγχρονης» εποχής…

Homeless

Αφιέρωμα από τον επαναπατριζόμενο Θεσσαλό Πολίτη Βάιο Φασούλα 

Η παιδική βία, εξάρτημα της «σύγχρονης» εποχής, αντιμετωπίζεται μόνο με αποκλεισμό: πετάξτε από τα σπίτια ό, τι έχει σχέση με …εικόνες και «παιχνίδια» που προσφέρουν τα διαδικτυακά «σύγχρονα» μέσα και αντικαταστήστε τα με ένα παιδικό βιβλίο.

Ο σημερινός τρόπος ζωής,(«σύγχρονος-μοντέρνος») ιδιαίτερα στον δυτικόκοσμο, δεν είναι τυχαίος, ούτε ουρανοκατέβατος, αλλά προγραμματισμένος με την τελευταία λεπτομέρεια στη δομή του, όπως, άλλωστε τον ζούμε σήμερα σε όλα τα επίπεδα μιας, ιδιαίτερα, ευνομούμενης-δημοκρατικής κοινωνίας-Χώρας. Η παιδική βία σε κάποιες περιπτώσεις πρωταγωνιστεί, δρα απρόβλεπτα και ανεξέλεγκτα με οδυνηρά αποτελέσματα.

Εφαλτήρια «παραγωγής» και …εκτίναξης της παιδικής βίας είναι πολλά και ποικίλα υλικά της από κάθε άποψη καταναλωτικής κοινωνίας μας, μεταξύ των οποίων η τηλεόραση, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια με το κερασάκι το κινητό διαδίκτυο…,(που ένα παιδάκι από των τριών (3) και πάνω χρονών το γνωρίζει -κι εδώ την ευθύνη την έχει ο γονιός…,)με όλα τα άχρηστα και επικίνδυνα συμπαρομαρτούντα που αποβλακώνουν και το παιδί αλλά και τον ενήλικα.

Η εικόνα που παρουσιάζεται στη μικρή οθόνη προσφέροντας ακόμα και ένα «αθώο» παιδικό παιχνίδι, καταγράφεται στον εγκέφαλο αρνητικά και όταν δοθεί μια ευκαιρία, ακόμα και από μια λέξη που θα πει ο γονιός στο σπίτι, ο δάσκαλος στο σχολείο, ο φίλος στο δρόμο, στο παιχνίδι στη γειτονιά, κοκ, τότε ο εγκέφαλος διαποτισμένος με όλα τα άχρηστα υλικά της «σύγχρονης» εποχής δίνει τις ανάλογες εντολές, τις οποίες το παιδί εκτελεί.

Η μεγάλη παγίδα που μεταφράζεται σε εκφυλισμό με ό, τι συνεπάγεται της παιδικής ηλικίας, είναι τα παιδικά τηλεοπτικά μέσα που μέσα τους κρύβουν ό, τι κακό, άχρηστο κα επικίνδυνο υπάρχει για ένα παιδί. Δεν πάσχουν τα παιδιά μας από ψυχολογικά προβλήματα. Το σύνολο των παιδιών μας γεννιούνται μια χαρά. Στην πορεία, από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, η «σύγχρονη» κοινωνία τα διαμορφώνει κατά το δοκούν. Δεν μπορούμε για ένα ψυχρό, απάνθρωπο και μακάβριο συμβάν να το αποδίδουμε σε ψυχολογικά προβλήματα.

Για τα σημερινά δεδομένα ο μόνος τρόπος απαλλαγής των … ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι ευθύνες που φορτώνονται οι γονείς, είναι ένας: Γονείς πετάξτε από τα σπίτια ό, τι έχει σχέση με …εικόνες και «παιχνίδια» που προσφέρουν τα διαδικτυακά «σύγχρονα» μέσα και αντικαταστήστε τα με ένα παιδικό βιβλίο. Τώρα! Προλαβαίνετε να σώσετε τα παιδιά σας και ας κλάψουν και λίγο αν τα στερηθούν. Εξάλλου από τα σχολειά μας δεν περιμένουμε πολλά πράγματα· ή τίποτα. Δεν απορρίπτουμε φιλότιμες προσπάθειες αρκετών εκπαιδευτών, αλλά το σχολείο το έχει καταβροχθίσει ο «σύγχρονος» τρόπος ζωής, δηλαδή η Παιδεία μας αποτελεί πλέον μέρος του «πολιτικού» δυτικού συστήματος, αυτό που λέγεται Νέα Τάξη Πραγμάτων …

(Την αφορμή για το αφιέρωμα που ακολουθεί την πήραμε από άρθρο που διαβάσαμε σε ιστοσελίδα:http://karditsa-city.blogspot.gr/2016/06/blog-post_62.html)

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα,  Ιούνιος 13  2016  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de