Η μητρότητα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο

Η μητρότητα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο!

Το να γίνεις μητέρα σου διδάσκει πραγματικά την έννοια της ανιδιοτέλειας, καθώς και πώς να την εξασκείς κάθε μέρα.
Ναι, υπάρχουν εκείνες οι μέρες που σου λείπει ο ύπνος και τα πράγματα που έκανες παλιά για τον εαυτό σου, αλλά το να είσαι μαμά σε κάνει ένα καλύτερο άνθρωπο και η ζωή σου έχει πλέον σκοπό.
Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το να είσαι μαμά και να βιώσεις το θαύμα της γέννας.

Η μητρότητα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο διότι:

1) Γίνεσαι λιγότερο εγωίστρια.
Μπορεί να μην είσαι ένα εγωιστικό πρόσωπο, αλλά το ότι έχεις γίνει μητέρα σίγουρα σου έχει διδάξει πραγματικά την έννοια της ανιδιοτέλειας, καθώς και το πώς να την εξασκείς καθημερινά. Ακόμη, έχεις καταλάβει ότι μερικές φορές χρειάζεται να θέτεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα καθώς η προτεραιότητα σου είναι οι ανάγκες των παιδιών σου, αλλιώς θα είσαι η μαμά η οποία κανείς δεν θα θέλει γύρω του.

2) Γίνεσαι πιο οργανωμένη.
Το να είσαι οργανωμένη ανοίγει τόσες πολλές πόρτες και σας δίνει τη δυνατότητα να βάλετε σε τάξη τα πράγματα που ούτε που φανταζόσασταν ότι μπορείται να κάνετε αν τα βάλετε σε σειρά.

3) Σε κάνει πολυάσχολη.
Το να είσαι πολυάσχολη είναι καλύτερο από το να κάθεσαι στον καναπέ, να βαριέσαι και να μην θες να κάνεις τίποτα. Αντιθέτως, το να ασχολείσαι με τις ανάγκες των παιδιών σου είναι ευτυχία.

4) Σε κάνει να επικεντρώνεσαι περισσότερο σε αυτές τις «μικρές» στιγμές.
Σε κάνει να γελάς πολύ περισσότερο με τον άνδρα σου από ό,τι γέλαγες πριν, γιατί είστε και οι δύο πολυάσχολοι και βρίσκεστε λίγο χρόνο όλοι μαζί. Όταν γίνεται αυτό θέλετε να απολαύσετε την κάθε στιγμή με την οικογένειά σας καθώς είναι πολύτιμη.

5) Σε κάνει να εκτιμάς το χρόνο.
Πριν από την παιδιά, ποτέ δεν εκτίμησες την πράξη του να μην κάνεις τίποτα και το είχες ως δεδομένο. Συνήθιζες να ξαπλώνεις το βράδυ στο κρεβάτι σου για ώρες, να διαβάζεις ένα βιβλίο και να τρως κάτι απολαυστικό, όμως τώρα είναι διαφορετικά, διότι μόλις τελειώνεις το βιβλίο πηγαίνεις στο δωμάτιο των παιδιών σου, τα κοιτάς καθώς κοιμούνται και νοιώθεις πιο ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη από ποτέ.

πηγή : Babyradio.gr – Μοσχοπούλου Ελένη