Η μαγική χριστουγεννιάτικη πόλη των ονείρων μας…

Είναι από τα σημεία του Μύλου των Ξωτικών που μας εντυπωσιάζουν. Μία μικρή ατραξιόν. Από τις λεπτομέρειες εκείνες που γοητεύουν. Από τις γωνιές που έχουν τη μοναδικότητά τους. Η χριστουγεννιάτικη πόλη που κατασκεύασε ο Δημήτρης Κριαράς κομμάτι, κομμάτι έχει τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών.

Της Βιβής Μαργαρίτη

Για τον ίδιο είναι η πόλη των ονείρων του. Μία πόλη που θα ήθελε να επισκεφθεί κάποτε αλλά δεν τα έχει καταφέρει όπως ο ίδιος μας εκμυστηρεύεται.
«Θυμίζει λίγο Ελβετία», του λέμε κι εκείνος συμφωνεί. «Θα μπορούσε να είναι» απαντά. Ο ίδιος εμπνεύστηκε την πόλη από φωτογραφίες και τηλεοπτικές αναφορές στην Ελβετία. Έβαλε τη φαντασία του να δουλέψει. Πρόσθεσε κάποιες δικές του πινελιές και το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό. Μία πόλη μοντελισμού, στημένη κομμάτι, κομμάτι. Μία χριστουγεννιάτικη πόλη των ονείρων του κατασκευαστή της, Δημήτρη Κριαρά. «Εκεί που δεν μπορώ να πάω απλά έχω συνηθίσει να το φτιάχνω το μέρος. Πηγαίνω με αυτόν τον τρόπο το ταξίδι» μας λέει χαμογελαστός.
Ο ίδιος, αν κι όπως παραδέχεται έχει περάσει δύσκολα τα τελευταία χρόνια, προσπαθεί να κάνει την… τρέλα του επάγγελμα κι εδώ και δέκα χρόνια ασχολείται με το μοντελισμό κι επαγγελματικά.
Η μαγική χριστουγεννιάτικη πόλη των ονείρων του, όπως τη χαρακτηρίζει, δεν είναι το μοναδικό του δημιούργημα. Έχει κατασκευάσει πολλά ακόμη «έργα τέχνης». Αγαπημένο του θέμα τα τρένα κι αυτό γιατί έχει κίνηση. «Από εκεί και πέρα οτιδήποτε υπάρχει θέλω να προσπαθήσω (και λέω προσπαθήσω γιατί αρχικά πειραματίζομαι και πολλές φορές μπορεί να μην πετύχει μία προσπάθειά μου) να το αναπαραστήσω. Αλλά προσπαθώ ό,τι υπάρχει έξω να το φτιάξω και σε μικρογραφία. Υπό κλίμακα» αναφέρει.