Η Κωνσταντίνα παρέλαβε το αναπηρικό αμαξίδιo-Τώρα μαζεύουμε καπάκια για την Ειρήνη

Χαμόγελα ευτυχίας για την 17χρονη Κωνσταντίνα η οποία παρέλαβε το αναπηρικό αμαξίδιo που αγοράστηκε με καπάκια και μπουκάλια.Η Κωνσταντίνα μένει στην Αθήνα και κατάγεται από τα Φάρσαλα. Προβλήματα κατά τον τοκετό, της προκάλεσαν εγκεφαλική παράλυση με αποτέλεσμα τη σπαστική τετραπληγία και τη νοητική υστέρηση. Στόχος ήταν με τα καπάκια και τα μπουκάλια που θα συγκεντρωνόταν να αγοραστεί ένα αμαξίδιο για να διευκολύνεται στις μετακινήσεις της. Κι ο στόχος επετεύχθη σε μία προσπάθεια στην οποία συνεργάστηκαν ο Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων, «Αγάπη για Ζωή» κι ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Νομού Τρικάλων «Η ΑΡΩΓΗ».

Ας χαρίσουμε χαμόγελο και στην Ειρήνη

Επόμενος, στόχος είναι η αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου για την Ειρήνη Παπαδημητρίου από την Ελασσόνα. Η Ειρήνη είναι μία 25χρονη κοπέλα με βαριά κινητική αναπηρία (στα πόδια και στο ένα της χέρι). Μία κοπέλα που όμως δεν σταμάτησε να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον. Φοιτά στο 1ο Τ.ε.ε. Ειδικής Αγωγής Λάρισας και η οικογένειά της αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Η Ειρήνη με μεγάλη χαρά περιμένει να παραλάβει  το ηλεκτρονικό καρότσι που θα αγοραστεί με καπάκια και μπουκάλια που θα συγκεντρωθούν με τη συμβολή της Αρωγής και την έμπρακτη ανταπόκριση όλων προκειμένου η καθημερινότητά της να γίνει πιο εύκολη.

Από όλη την Ελλάδα

Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα έχουν κινητοποιηθεί, συγκεντρώνουν μπουκάλια και καπάκια και τα στέλνουν στην Αρωγή στα Τρίκαλα. Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται σε πανελλαδικό επίπεδο σε ό,τι αφορά τη συλλογή καπακιών και μπουκαλιών και η προσφορά του έχει ξεφύγει πλέον, από τα γεωγραφικά όρια της έδρας του. «Προσφέρουμε βοήθεια όπου χρειάζεται» μας αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Καϊμά. Η ίδια, άνθρωπος με αναπηρία, δίνει δύναμη με τη δύναμη της ψυχής της κι έχει καταφέρει με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου να προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο.

Αιτήματα για βοήθεια έρχονται κι εκτός Τρικάλων . Η Αρωγή συνεργάζεται με συλλόγους κι ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, αξιολογεί τα αιτήματα, δρομολογεί τη διαδικασία και προσφέρει ό,τι περισσότερο μπορεί.

«Όποιος χρειάζεται βοήθεια και μπορούμε να βοηθήσουμε με τη βοήθεια του κόσμου που μας προσφέρει τα καπάκια και τα πλαστικά μπουκάλια, με χαρά θα το κάνουμε. Μπορούν να απευθύνονται σε μας» λέει η κ. Καϊμά η οποία τονίζει ότι η βοήθεια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ είναι σημαντική.

Η προσπάθεια συνεχίζεται

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και η Αρωγή απευθύνει νέο κάλεσμα για να συγκεντρωθούν καπάκια και μπουκάλια προκειμένου να αγοραστεί το καρότσι για την Ειρήνη. Πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου στη διεύθυνση ΜΠΟΤΣΑΡΗ 2, ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ και στα τηλέφωνα:  τηλ. 2431022605, ή στα κινητά 6983151903 (Ελένη Καϊμά), 6987579978 (Φάνης Καρατζούνης).

Η δική μας συμμετοχή

Χαιρόμαστε που ως trikalaview.gr είμαστε αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που ανταποκρίνεστε ενεργά σε κάθε έκκληση για βοήθεια που δημοσιεύουμε.