TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Απόψεις

Η επόμενη μέρα για το λαό

Γράφει ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, μέλος της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Ιαν 28, 2015
in Απόψεις
Η επόμενη μέρα για το λαό
Share on FacebookShare on Twitter

Η ταχύτητα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτισε κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει την προεκλογική εκτίμηση του ΚΚΕ ότι ανάμεσα στα κόμματα αστικής διαχείρισης υπάρχει κοινή βάση για να φτιαχτεί κυβέρνηση. O κύκλος αυτών που την στηρίζουν ενδεχομένως να διευρυνθεί είτε με ανοχή είτε με στήριξη, είτε με συμμετοχή στη λεγόμενη «Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης», είτε με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παρά την προσπάθεια να πείσουν το λαό ότι «όλα αλλάζουν» από την επομένη των εκλογών, η πραγματικότητα είναι πως η σκυτάλη των αντιλαϊκών δεσμεύσεων προς την ΕΕ και τους δανειστές, με τα μνημόνια διαρκείας που μόνο το ΚΚΕ αποκαλύπτει, πέρασε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Αυτές οι δεσμεύσεις θα καθορίσουν τη γραμμή πλεύσης και της νέας συγκυβέρνησης, ακόμα κι αν υπάρξουν αλλαγές στη συνταγή του  μείγματος διαχείρισης σε Ελλάδα και ΕΕ. Απ’ αυτήν την πλευρά, η κυβερνητική εναλλαγή δε συνιστά πολιτική αλλαγή υπέρ του λαού.

Η κατεύθυνση είναι δεδομένη. Όπως και η προηγούμενη συγκυβέρνηση , υπόσχεται να πάρει μέτρα που θα βοηθήσουν την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, δηλαδή στην αύξηση των κερδών επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα , καθώς και τη «διαμόρφωση ευνοϊκού περιβάλλοντος» για να επενδύσουν κι άλλοι.   Σε αυτό το πλαίσιο θα διαπραγματευτεί για ρύθμιση του χρέους προκειμένου να εξασφαλιστεί «ζεστό» χρήμα που θα διατεθεί στο κεφάλαιο μέσω του κράτους ή των τραπεζών. Διαβεβαιώνει, τέλος, ότι το κράτος «έχει συνέχεια» και ότι όποια λύση καταληχθεί για το χρέος και τη δανειακή σύμβαση, θα είναι σε συμφωνία με την ΕΕ, την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, δηλαδή  «εντός των τειχών»  τρόικας και δανειστών.

Κριτήριο για την πολιτική που θα ασκήσει η νέα συγκυβέρνηση , είναι το πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπόσχεται να εφαρμόσει με κάθε τρόπο. Πρόγραμμα με δεσμεύσεις προς το κεφάλαιο , ενώ δεν προβλέπει ανάκτηση των απωλειών που είχε η λαϊκή οικογένεια τα χρόνια της κρίσης, για να ανασάνει πραγματικά, αλλά περιλαμβάνει μόνο ψίχουλα για την ανακύκλωση της ακραίας φτώχειας. Ψίχουλα που θα παίρνει από τους φτωχούς και φτωχομεσαίους για να τα μοιράζει στους πάμπτωχους. Αυτά θα μοιράζει η κυβέρνηση με το ένα χέρι, όταν με το άλλο θα δίνει νέα προνόμια «ευνοϊκού περιβάλλοντος» στο κεφάλαιο, στο όνομα της «αναπτυξιακής ανασυγκρότησης» της χώρας. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, θα εξανεμιστούν και τα ελάχιστα που υπόσχεται στο λαό.

Η νέα συγκυβέρνηση «ποντάρει» στις μικρές , εως μηδαμινές ,   απαιτήσεις και στις απατηλές ελπίδες με τις οποίες έφτασε στην κάλπη ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων από τα λαϊκά στρώματα. Αυτές τις  μειωμένες απαιτήσεις θα προσπαθήσει να τις κοντύνει κι άλλο  με την πολιτική διαχείρισης και αναδιανομής  της φτώχειας, για να εξασφαλίσει την εργατική – λαϊκή συναίνεση σε αυτή την πολιτική. Για να  «κερδίσει»  την ανοχή του λαού θα  προσπαθήσει να τον εγκλωβίσει στη λογική : «απ’ την κακιά την ξέρα καλό και το χαλάζι»

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μη χάσει άλλο χρόνο. Συνεπές με όσα έλεγε προεκλογικά, δεν θα στηρίξει, ούτε θα δώσει ανοχή στη νέα κυβέρνηση. Θα αξιοποιήσει και την εκλογική του δύναμη για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, για την ανάπτυξη της λαϊκής αλληλεγγύης, για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους που κρατούν τα  κλειδιά της οικονομίας  και το καπιταλιστικό σύστημα -δρόμο ανάπτυξης που τους θρέφει.

Θα πρωτοστατήσει μέσα κι έξω από τη Βουλή για να υπάρξει δυνατή εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, με στόχο να ανακτηθούν οι μεγάλες απώλειες την περίοδο της κρίσης και να δυναμώσουν οι αγώνες ενάντια στην ΕΕ, στα μνημόνια διαρκείας, στα μονοπώλια, στο κεφάλαιο και την εξουσία του, καθώς και στο πολιτικό τους προσωπικό μ’ όποιο  χρώμα , πρόσημο,  φρασεολογία  κι αν αυτό  στολίζεται.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

“Γιατί ενοχλεί η πραγματικότητα τον κ. Αγοραστό;”
Απόψεις

“Γιατί ενοχλεί η πραγματικότητα τον κ. Αγοραστό;”

Ιούν 26, 2025
7 χρόνια από το Θάνατο του πρώην δημάρχου Μ. Καλυβίων Δ. Ρετζιά
Απόψεις

7 χρόνια από το Θάνατο του πρώην δημάρχου Μ. Καλυβίων Δ. Ρετζιά

Ιούν 25, 2025
Ευχάριστα νέα: Με καρδιά την Καλαμπάκα η σιδηροδρομική Εγνατία – Κατερίνα Παπακώστα: Το σημείο κλειδί στα έργα αυτά είναι η περιοχή μας
Απόψεις

Σ.Φ.Σ.Τ.: Για τον πόλεμο και τη Γάζα

Ιούν 15, 2025
Πανελλαδικές εξετάσεις: H απάθεια της επιθυμίας
Featured

Πανελλαδικές εξετάσεις: H απάθεια της επιθυμίας

Ιούν 10, 2025
Πέθανε πρώην παίκτρια του «The Bachelor» σε ηλικία μόλις 31 ετών νικημένη από τον καρκίνο
Απόψεις

Έφυγε ο τελευταίος σοφός του Θεάτρου

Ιούν 6, 2025
Δήλωση Ηλία Βλαχογιάννη για το αποτέλεσμα των εκλογών
Απόψεις

Το έλλειμμα της ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, στο Νομό Τρικάλων

Ιούν 4, 2025
Next Post
Άριστοι οι μαθητές των Τρικάλων καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις Πανελλήνιες

Άριστοι οι μαθητές των Τρικάλων καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις Πανελλήνιες

Ανοικτά τα καταστήματα μόνο 8 Κυριακές το χρόνο

Ανοικτά τα καταστήματα μόνο 8 Κυριακές το χρόνο

Μαθητές σε ρόλο… δημοσιογράφου στο 6ο ΓΕΛ Τρικάλων

Μαθητές σε ρόλο... δημοσιογράφου στο 6ο ΓΕΛ Τρικάλων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd