Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, πραγματοποιείται ανήμερα της επετείου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση, οργανώνουν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι καλούν άπαντες να βρεθούν στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος Παπαστράτου, στο Βόλο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προσφώνηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή Γεωργίου Κ. Πετράκου και ομιλία του Αν. Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και Θρησκείας στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης& Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σωτήρη Ρούσσου, με θέμα:

“Η Ευρώπη, η προσφυγική κρίση και το πραγματικό τέλος της αποικιοκρατίας “.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τους: Νίκο Παρθένη, Ζαφείρη Κουκουσέλη, Δημήτρη Μπεφάνη. Συγκεκριμένα, θα ακουστούν:

  1. ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ (Μ. Λοΐζος – Γ. Νεγρεπόντης)
  2. Ο ΔΡΟΜΟΣ (Μ. Λοΐζος – Κ. Μητροπούλου)
  3. ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ (Μ. Λοΐζος – Λ. Παπαδόπουλος)
  4. ΑΣΠΡΟΙ ΓΕΡΑΝΟΙ (Ρώσικο Παραδοσιακό – Γ. Ρίτσος)
  5. ΑΝΤΩΝΗΣ (Ι. Καμπανέλλης – Μ. Θεοδωράκης)
  6. ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ (Ι. Καμπανέλλης – Μ. Θεοδωράκης)
  7. ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ (Σ. Ξαρχάκος – Λ. Παπαδόπουλος)
  8. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΣΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ (Χ. Λεοντής – Κ. Βίρβος)

Σημειώνεται ότι στην ερμηνεία των τραγουδιών συμμετέχουν σπουδαστές από το Τμήμα Ελληνικού τραγουδιού του Ωδείου «Ρυθμός». Το Τμήμα Ελληνικού τραγουδιού ιδρύθηκε το 2000 από το Νίκο Παρθένη. Διδάσκουν σε αυτό ο ίδιος και ο Ζαφείρης Κουκουσέλης. Οι σπουδαστές που συμμετέχουν είναι: Κωνσταντίνος Βαρδάκης, Αντώνης Ιβανούδης, Αμφιτρίτη Καραβίδα, Μαριάννα Λούμα, Γιώργος Μπατζιάκας, Νεφέλη Σγατζή, Ζηβοβία Φακίδη.

Μετά το πέρας της τελετής, θα ακολουθήσει δεξίωση στη Θόλο.