Η γέφυρα που αλλάζει χρώματα στα Τρίκαλα

Φωτίστηκε χθες βράδυ η Κεντρική Γέφυρα των Τρικάλων δίνοντάς της μία όψη εντελώς διαφορετική από αυτή που ξέραμε μέχρι σήμερα. Ένας φωτισμός ιδιαίτερος που αλλάζει αλλάζοντας την εικόνα του κεντρικού συμβόλου της πόλης.Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό έχουν συζητηθεί πολύ. Κάποιοι είναι υποστηρικτές της νέας εικόνας της Κεντρικής Γέφυρας και κάποιοι άλλοι είναι πολέμιοι της όλης παρέμβασης. Αναμένουμε να δούμε αυτή τη φορά τί θα ακολουθήσει. Πάντως ο φωτισμός έδωσε σίγουρα ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.

Η ανακοίνωση του Δήμου

Ο Δήμος Τρικκαίων στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ελαβε φως» η κεντρική πεζογέφυρα των Τρικάλων, μην περιμένοντας το Μ. Σάββατο! Από το βράδυ της Μ. Τετάρτης, ο πολυαναμενόμενος φωτισμός του ιστορικού αυτού μνημείου έγινε πραγματικότητα, αφού ολοκληρώθηκαν οι σχετικές εργασίες ,που διήρκεσαν αρκετές ημέρες. Ο συμπολίτης σχεδιαστής φωτισμών κ. Βασίλης Κλωτσοτήρας ανέλαβε τη σχετική μελέτη και υλοποίηση του έργου, με το αποτέλεσμα να είναι εκθαμβωτικό. Χρωματισμοί από λάμπες ειδικά κατασκευασμένες για τα Τρίκαλα από την Κίνα, τοποθετήθηκαν κάτω και γύρω από τη γέφυρα. Ανά διαστήματα η γέφυρα αλλάζει φωτισμό, προσδίδοντας ένα πολύ διαφορετικό χρώμα στην πόλη και στο πλέον κεντρικό της σημείο. Ο φωτισμός εναλλάσσεται, οι οπτικές μεταμορφώσεις τής ανακατασκευασμένης από τον χειμώνα γέφυρας (ως δωρεά των αδελφών Σαράντη) πυκνώνουν και εξελίσσουν την παρέμβαση.
Τα λόγια, πάντως, είναι λιγοστά, μπροστά στο όμορφο θέαμα που δημιουργείται, οπότε το καλύτερο είναι να την επισκεφθεί κανείς.

Η γέφυρα

Περισσότερα από 128 χρόνια αριθμεί η ιστορία της Κεντρικής Γέφυρας της πόλης των Τρικάλων.  Η κεντρική πεζογέφυρα αποτελεί εδώ και δεκαετίες ιστορικό μνημείο, κόσμημα καθώς η γαλλική πινελιά είναι εμφανής στα μεταλλικά σημεία της και σημείο αναφοράς για τους κατοίκους των Τρικάλων, αφού αποτελεί το κεντρικότερο από τα κεντρικά σημεία της πόλης μας.

Πρόκειται για μια γέφυρα που έχει συνδεθεί με ολόκληρη την ιστορία των Τρικάλων, από την ένταξη της πόλης στο ελληνικό κράτος, μέχρι σήμερα, ενώ παραμένει προς διερεύνηση ο ακριβής χρόνος κατασκευής της.