ΗΠΑ: Σε εξέλιξη η δίκη της γυναίκας που αφαίρεσε με μαχαίρι το μωρό από την κοιλιά 27χρονης

Σε εξέλιξη είναι στο Κολοράντο η δίκη της γυναίκας που πριν από ένα χρόνο είχε αφαιρέσει από την κοιλιά μιας εγκύου το αγέννητο παιδί της, χρησιμοποιώντας δύο μαχαίρια κουζίνας.

Η δίκη της Dynel Lane, νοσοκόμας, ξεκίνησε σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα με το θύμα -την 27χρονη Michelle Wilkins- να περιγράφει στο δικαστήριο τα όσα φρικιαστικά έζησε. Όπως κατέθεσε με δάκρυα στα μάτια, η επίθεση άρχισε απροσδόκητα με την 35χρονη να της σχίζει την κοιλιά με τα μαχαίρια και να της αφαιρεί το 7 μηνών έμβρυο. Η Wilkins αφέθηκε από την επιτεθέμενη μέσα στα αίματα και όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της βρήκε τη δύναμη να πάρει από το κινητό της τις αρχές.

Υπενθύμισε το επεισόδιο με κάθε φρικιαστική λεπτομέρεια, λέγοντας ότι “εγώ απλώς της έλεγα: Γιατί το κάνεις αυτό; Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνεις αυτό…Σε αγαπώ”. Εκείνη της είπε, όπως κατέθεσε, “αν με αγαπάς άφησε με να κάνω αυτό που θέλω” και χρησιμοποίησε ένα σπασμένο μπουκάλι για να μαχαιρώσει την 27χρονη στο λαιμό.

 Οι δύο γυναίκες δεν είχαν συναντηθεί ποτέ πριν και το θύμα βρέθηκε στο σπίτι της κατηγορούμενης για να διαλέξει ρούχα για τη μητρότητα, μετά από αγγελία που διάβασε για προσφορά σε τέτοια ρούχα.

Η 27χρονη είπε ότι η συζήτηση άρχισε πολύ ήρεμα με τις δύο τους να συζητούν για τη μητρότητα, τα ψώνια και τους συντρόφους τους.  Κάποια στιγμή η  Lane οδήγησε την  Wilkins στο υπόγειο για να της δείξει περισσότερα ρούχα και εκεί άρχισε το απίστευτο μαρτύριο της. Όταν γύρισε να φύγει, δέχτηκε την επίθεση. Προσπάθησε να την πνίξει στην αρχή με ένα μαξιλάρι και στη συνέχεια με τα χέρια της, έσπασε στο κεφάλι της ένα μπουκάλι, ενώ τελικά η 27χρονη θυμάται ότι έχασε τις αισθήσεις της με τα χέρια της κατηγορούμενης τυλιγμένα γύρω από το λαιμό της. Όταν συνήλθε είδε ένα μεγάλο κόψιμο στην κοιλιά της. “Ένιωσα  το αίμα να στάζει μέσα από το παντελόνι μου και μπορούσα να αισθανθώ τα έντερα μου έξω από το σώμα μου», είπε στο αποσβολωμένο δικαστήριο. Κατάφερε με πολλή προσπάθεια να βρεί το κινητό και να καλέσει την αστυνομία που έφτασε και έσωσε τη ζωή της,  αλλά η αγέννητη κόρη της Aurora ήταν νεκρή. Τη βρήκαν αργότερα σε μία μπανιέρα.

Η Dynel Lane αντιμετωπίζει έξι κατηγορίες, όχι όμως και την κατηγορία του φόνου, αφού ο εισαγγελέας Stan Garnett δεν κατέθεσε τέτοια κατηγορία επειδή ο ιατροδικαστής δεν βρήκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι το μωρό ζούσε έξω από τη μήτρα.

Η κατηγορούμενη αρνείται τις υπόλοιπες κατηγορίες ενώ ο δικηγόρος της ισχυρίστηκε ότι η πράξη της δεν ήταν προμελετημένη αλλά ότι της προέκυψε αυθόρμητα και πως είχε εμμονή με την εγκυμοσύνη, δείχνοντας φωτογραφίες της Lane στις οποίες προσποιείται ότι είναι έγκυος.

Ο εισαγγελέας παρουσιάζει τις φωτογραφίες στις οποίες η 35χρονη Dynel Lane εμφανίζεται να προσποιείται την έγκυο

Όταν οι αστυνομικοί βρήκαν το παιδί στην μπανιέρα ισχυρίστηκε ότι ήταν δικό της και ότι απέβαλε. Τελικά παραδέχθηκε στους ανακριτές ότι το παιδί δεν ήταν δικό της, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η δίκη συνεχίζεται….

πηγή : lifo.gr