Ζητούν να φύγουν οι πρόσφυγες από τα Τρίκαλα-Απείλησαν με απεργία πείνας εάν δεν τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους

Δύσκολη υπήρξε η κατάσταση την οποία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι αρχές των Τρικάλων σήμερα στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους πρόσφυγες με το Δήμο Τρικκαίων να σηκώνει το βάρος της όλης οργάνωσης.Οι πρόσφυγες με το πρώτο φως της ημέρας κι αφού διανυκτέρευσαν στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας που έχει διαμορφωθεί σε έναν πρόχειρο καταυλισμό υποδοχής τους και παροχής τους άμεσης βοήθειας εκείνο που ζήτησαν ήταν να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το δρόμο για την Ειδομένη. Μάλιστα υπήρξε μία ομάδα νεαρών που ξεκίνησε να φύγει περπατώντας. Όπως μας είπαν κάποιοι ο φόβος τους είναι μην εγκλωβιστούν εδώ και δεν καταφέρουν να φύγουν. Μάλιστα ξεσηκώθηκαν όταν σε επικοινωνία που είχαν με ομοεθνείς τους, τους συμβούλεψαν να φτάσουν γρήγορα στα σύνορα.

Οι πρόσφυγες που βρίσκονται στα Τρίκαλα από χθες είναι Σύριοι και Ιρακινοί. Άνδρες γυναίκες, στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι, και πολλά μικρά παιδιά.

Το μεσημέρι αρνήθηκαν να δεχθούν το φαγητό που τους προσφέρθηκε και υπήρξαν διαπραγματεύσεις, τόσο με το Δήμαρχο, όσο και με άλλους φορείς. Τελικά μετά από συνομιλία που είχαν με τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο ο οποίος παραβρέθηκε στο χώρο συμφώνησαν να δεχθούν τροφή, αφού προηγουμένως τους υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο μέχρι πότε θα παραμείνουν στα Τρίκαλα.