Ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ και πιπεριές

Υλικά για τη πίτα :
1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες ,

180γρ. τυρί φέτα ,

200γρ. μοτσαρέλα,

150γρ. κομμάτι ζαμπόν (κομμένο σε μικρά κυβάκια),

100γρ.βουτυρο,

150γρ. αλεύρι ,

800γρ. φρέσκο γάλα ,

1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ,

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο ,

1 πρέζα αλάτι ,

3 αυγά ( 1 αυγό θα χρησιμοποιηθεί για το άλλειμα της πίτας ),

40γρ. σησαμέλαιο (μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε λάδι της αρεσκείας σας) ,

2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λεπτές φέτες ,

80γρ. σουσάμι για το πασπάλισμα της πίτα.

Παρασκευή της πίτας :
Σε ένα κατσαρολάκι ( σε μέτρια φωτιά ) , ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε στη συνέχεια το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει το μείγμα μας.
Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα μέχρι το μείγμα να πήξει απαλά .
Αποσύρουμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμελ το τυρί, τη μοτσαρέλα, το ζαμπόν , τις πιπεριές , το μοσχοκάρυδο , το πιπέρι , το αλάτι και τα 2 αυγά .
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με μια μαριζ και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα ταψάκι 28c.m. και με τη βοήθεια ενός πινέλου το λαδώνουμε με το σησαμέλαιο .
Στη συνέχεια στρώνουμε 5 φύλλα κρούστας μέσα στο ταψί λαδώνοντας το ένα μετά το άλλο και αδειάζουμε όλη τη γέμιση από το κατσαρόλι επάνω τους. Έπειτα σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα 5 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα και αυτά ένα προς ένα.
Αλείφουμε τη πίτα με ένα αυγό και τη πασπαλίζουμε με σουσάμι .
Ψήνουμε τη πίτα στους 200 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά .
Την πίτα πριν τη βάλουμε στο φούρνο τη σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε έτσι για 50 λεπτά περίπου , συνεχίζουμε το ψήσιμο μετά τα 50 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο . Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα και από τη δύναμη που έχει ο κάθε φούρνος.

Καλή επιτυχία.

Η συνταγή αυτή είναι βασισμένη πάνω σε συνταγή του κύριου ΗΛΙΑ ΜΑΜΑΛΑΚΗ.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Viki Stog.