Ζήσε μία αθόρυβη ζωή…

 

Κάθε άνθρωπος έλεγε ο Βολταίρος είναι δημιούργημα της εποχής του. Γι’ αυτό πολλοί λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να ανυψωθούν πάνω από τις ιδέες του καιρού τους και να ξεφύγουν…

Γράφει ο Αριστοτέλης Κωλώτης Κερασοβίτης

Συνήθως οι άνθρωποι γεννιούνται μέσα στην υποκρισία, μεγαλώνουν μαζί της την σπουδάζουν με ζήλο και την διδάσκουν με φανατισμό.

 Μην περιμένεις λοιπόν οι “πολλοί” να αποδεχτούν τις απόψεις σου, μάλιστα να αρχίσεις να ανησυχείς όταν οι περισσότεροι συμφωνούν μαζί σου. Οι πολλοί ποτέ δεν είχαν δίκιο, ποτέ δεν ακολούθησαν το σωστό μονοπάτι, διότι ο όχλος έχει δύναμη αλλά δεν έχει μυαλό. Αντίθετα να χαίρεσαι όταν βαδίζεις σε δύσκολα μονοπάτια, γιατί εκεί θα συναντήσεις λίγους ανθρώπους αλλά θα είναι “αληθινοί” που έχουν την γνώση και την δύναμη να σε καθοδηγήσουν σε νέες ατραπούς.

Οι δύσκολες καταστάσεις είναι που μας κάνουν πιο θαρραλέους. Το θάρρος μας δε φαίνεται στις καθημερινές μας χαρούμενες σχέσεις, αλλά στις προκλήσεις της ζωής και τις αντιξοότητες. Ο φοβισμένος άνθρωπος είναι η ευκολότερη λεία.

Όσο μόνος και να νιώσεις, όσο αδικημένος και να αισθανθείς, ένα πράγμα να γνωρίζεις:

Προσπάθησε να διαφυλάξεις την ψυχική σου υγεία και ηρεμία, ζήσε τη ζωή σου απαρατήρητα, παράμερα, έχε αθόρυβη ζωή.

Είσαι τυχερός αν συμβαίνει αυτό σε εσένα γιατί όλα “δείχνουν” ότι το ίδιο το σύστημα σε έχει καταδικάσει σε εξορία επειδή διαφέρεις και δεν μπορεί να σε ελέγχει…