Εύκολο γαλακτομπούρεκο ρολό

Για όσους δεν θέλουν να τρώνε μόνο…κρέμα όπως κι εγω…
Φανταστική και πανεύκολη κρέμα, τυλιγμένη σε κριτσανιστό και μελωμένο φύλλο που παραμένει τραγανό και την επόμενη μέρα με το σωστό σιρόπι…
Δοκιμάστε το και θα ξετρελλαθείτε…

Υλικά :
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα φρέσκο
4 αυγά σε θερμ.δωμ.
1 κούπα ζάχαρη όχι γεμάτη (200 γρ.)
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό όχι γεμάτη (150 γρ.)
1 κ.σ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (50 γρ.)
2 βανίλιες

Υλικά για το σιρόπι: 
1 κιλό ζαχαρη
600 γρ.νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια
φλόυδα πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση : 
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη 2-3 λεπτά και προσθέτω το σιμιγδάλι και το γάλα χτυπώντας για 1 λεπτό ακόμα.
Αδειάζω το περιεχόμενο σε κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχως βράζω μέχρι να δέσει η κρέμα.  Όταν δέσει ρίχνω τις βανίλιες και το βούτυρο.  Την αδειάζω σε ένα μπολ την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να κρυώσει λίγο.
Ανοίγω τα φύλλα μου και τα κόβω με μαχαίρι στη μέση.
Παίρνω 2 φύλλα τη φορά βουτυρώνοντας ανάμεσα και από πάνω και βάζω από 1 κ.σ. κρέμα στην άκρη του φύλλου.  Γυρίζω τις 2 πλευρές προς τα μέσα και στη συνέχεια τυλίγω ρολό.  Όταν φτάσω κάπου στη μέση του ρολού,βουτυρώνω ξανά και συνεχίζω να ρολάρω.
Τοποθετώ τα ρολά μου σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Βγαίνουν 14 ατομικά γαλακτομπούρεκα.
Βουτυρώνω με το υπόλοιπο βούτυρο την επιφάνεια απο τα ρολά και ψήνω στους 180 για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινήσουν καλά καλά.
Εντωμεταξύ βράζω το σιρόπι 5-6 λεπτα να δέσει.  Και εδώ είναι το μυστικο: Ενα αραιό σιρόπι θα μας ”παπαρώσει”το φύλλο και αυτό δεν το θέλουμε…
Μετα τα 6 λεπτά ρίχνω τη βανιλια και σιροπιάζω το καυτό γλυκό με το καυτό σιρόπι.
Το σιρόπι δεν είναι πολύ, θα το ρουφήξει όλο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : 

1.Παραμένει τραγανό και την επόμενη μέρα, αλλά εκτός ψυγείου.
2.Αν περισέψει και την τρίτη μέρα (που δεν νομίζω) τότε το βάζω ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας εστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.