TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Εύκολος κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι

Ιούλ 10, 2016
in Μαγειρική
Εύκολος κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά:

• 1 Συσκευασία βιτάμ σοφτ

• 2 πακέτα πτι μπέρ Παπαδοπούλου

• 1 συσκευασία κακάο

• 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

• 3 κ/σ κονιακ ή Λικέρ βύσσινο

• 1 συκευασια λαδόκολλας

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρόλι το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει αρκετά, το ρίχνουμε σε άνετο μπολ, προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο. Και ύστερα ανακατεύουμε καλά βάζουμε το πρώτο πακέτο μπισκότα την πρώτη δόση μπισκότα προσθέτουμε και το κονιάκ και κάνουμε καλό ανακάτεμα να ενωθούν και κατόπιν ρίχνουμε και το δεύτερο πακέτο μπισκότα αφού τα τρίψουμε στο χέρι, σε μικρά και μεγάλα κομμάτια. Ανακάτεμα ξανά με κουτάλα μέχρι να καλυφθούν τα μπισκότα και το μίγμα να θυμίζει σφιχτό σοκολατένιο πουρέ, όπως στη φωτογραφία. Στρώνουμε στον πάγκο ένα φύλλο λαδόκολλας και στο κέντρο του αδειάζουμε τη γέμιση συγκεντρωμένη σαν ένα μακρόστενο σαλάμι. Την σκεπάζουμε πρώτα με τη λαδόκολλα που περισσεύει από κάτω, μετά με όση περισσεύει από πάνω και ξεκινάμε να την πλάθουμε με τα χέρια μας με την ίδια κίνηση που πλάθουμε τη ζύμη πριν ανοίξουμε φύλλο. Θέλουμε να είναι μακρόστενη και μαζί παχουλή, πάνω από 4 με 5 εκατοστά σε ύψος, οπότε ρολάρουμε μαλακά χωρίς να την πιέζουμε. Στρίβουμε τις άκρες για να σφραγίσει καλά. Θα πρέπει ο κορμός να μείνει έτσι τυλιγμένος στην κατάψυξη για 2 με 4 ώρες, ακόμα καλύτερα για μια νύχτα. Μόλις ο χρόνος περάσει, ξετυλίγουμε το τη λαδόκολλα και, θα έχει πάρει σχήμα σοκολατένιου σαλαμιού. Περιμένουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσει καλά και κόβουμε σε φέτες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Chef Alexios Nikoloutsopoulos (τις συνταγές του οποίου μπορείτε να βρείτε και εδώ:https://www.facebook.com/Chef-Alexios-Nikoloutsopoulos-1004748136224655/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Σαν σήμερα το 1774 υπογράφεται η συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή

Σαν σήμερα το 1774 υπογράφεται η συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Καιρός: Κυριακή όλοι για μπάνιο, αλλά προσοχή στους βοριάδες

Καιρός: Κυριακή όλοι για μπάνιο, αλλά προσοχή στους βοριάδες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd