ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

 

Για πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια, η ευχή έχει και έντονο πολιτικό περιεχόμενο. Το 2015 μπορεί να γίνει η πρώτη χρονιά μιας νέας σελίδας στη νεότερη πολιτική ιστορία. Η έναρξη της νέας ιστορικής φάσης στη πορεία της χώρας, της νέας μεταπολίτευσης.                             Το παλιό ανυπόληπτο, νεοφιλελεύθερο, διαπλεκόμενο, διεφθαρμένο  πολιτικό σύστημα εξουσίας φεύγει. Δεν είναι ώρα καταγραφής των συνεπειών της καταστροφικής πολιτικής του και του όγκου των προβλημάτων που αφήνει πίσω. Είναι η ώρα της εκπλήρωσης των μεγάλων προσδοκιών, της ελπίδας για την ριζική αλλαγή πλεύσης από ένα νέο σύστημα άσκησης της εξουσίας, αδιάφθορο, έντιμο, συμμετοχικό, διαποτισμένο με τις πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημιουργικής απασχόλησης, της αξιοπρέπειας, της ελεύθερης πρόσβασης όλων στα δημόσια αγαθά…

Το νέο σύστημα εξουσίας μπορεί να προκύψει από τις Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, τα δοκιμασμένα στις πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις στελέχη της Αριστεράς, δημιουργείται ο νέος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, σε πλήρη διαφοροποίηση από το σάπιο πολιτικό σύστημα,  που θα αναλάβει το τιτάνιο έργο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής τραγωδίας, της επανεκκίνησης της οικονομίας, της ανάκαμψης, της  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ μιας ρημαγμένης χώρας και μιας λεηλατημένης κοινωνίας. Συγκροτείται το ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ των ιστορικών αλλαγών, της παραγωγικής – διοικητικής – αναπτυξιακής – πολιτισμικής  ΑΝΑΣΥΓΚΡΌΤΗΣΗΣ της Ελλάδας, σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση  που οφείλει  να επανεξετάσει τις επιλογές των ηγετικών της κύκλων για να γίνει η Ενωμένη Ευρώπη των μεγάλων ιδανικών, της αναβαθμισμένης ποιότητας ζωής  που ονειρευτήκαμε.

Ας θυμηθούμε. Έχουμε το καθήκον « να φτιάξουμε ένα κόσμο στο μπόϊ των ονείρων και των ανθρώπων» ( Ν. Μπελογιάννης ). Όμως « το μέλλον δεν θα έρθει από μόνο του, έτσι νέτο σκέτο, αν δεν πάρουμε μέτρα και μείς»….

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΑΚΗΣ