Επιτυχημένο το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 17 Απρίλη το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα. Οι μαθητές που κατέκλυσαν την πλατεία Ρήγα Φεραίου ένωσαν την φωνή τους για να περάσουν το μήνυμα του συνθήματος του μαθητικού Φεστιβάλ “Ε.Ε vs νεολαίας, σκέψου έξω από τα όρια του συστήματος…”.

Η συζήτηση με θέμα “Παλεύουμε για το σχολείο που έχουμε ανάγκη” έδωσε τροφή για σκέψη και για προβληματισμό στους μαθητές που την παρακολούθησαν.

Στη συζήτηση μίλησαν οι : Σίμος Αχιλλέας, μέλος του Κ.Σ της ΚΝΕ, Άννα Κουτελίδα εκλεγμένη στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικός που συμμετέχει στο ΠΑΜΕ και ο Γκότσιος Φώτης, μαθητής μέλος της ΚΝΕ και εκλεγμένος στο 15μελές του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων.     Χαρακτηριστικά στις ομιλίες τους ανέφεραν: “Την ώρα που μειώνουν συνεχώς την χρηματοδότηση για την παιδεία, δίνουν επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές σε βιομήχανους,τραπεζίτες,εφοπλιστές. Ξοδεύουν τεράστια ποσά σε ΝΑΤΟικά προγράμματα και αποστολές και οι μαθητές κάνουν μαθήματα σε προκάτ και χωρίς καθηγητές, στους βιομήχανους δίνουν τζάμπα ρεύμα και εμείς στα σχολεία μας ξεπαγιάζουμε…τα σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα τρόφιμα ενώ υπάρχουν συμμαθητές μας που λιποθυμάνε από την πείνα…Μας λένε για την Ε.Ε των ευκαιριών και δεν μας λένε τίποτα για τα 26.000.000 ανέργους, τους 4.100.000 άστεγους και τα 7.500.000 νέους 15-24 που είναι έξω από την εκπαίδευση και την εργασία και τα 6.000.000 παιδιά που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο!

Η ΚΝΕ παλεύει σήμερα για τη ζωή και το σχολείο που μας αξίζει : παιδεία δωρεάν για όλα τα παιδιά που δεν θα πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια…ένα σχολείο που θα μορφώνει θα εξασφαλίζει τη συμμετοχή όλων των μαθητών και θα παίρνει υπόψη τις ανάγκες ενός νέου ανθρώπου στον πολιτισμό και στον αθλητισμό.Σχολείο ενιαίο,12 χρονο,υποχρεωτικό για όλους” Η συζήτηση έληξε με την μεταφορά της ζωντανής πείρας από τους μαθητές για την δράση μέσα στο Μαθητικό κίνημα, δίνοντας αισιόδοξο τό ο για τις πρωτοβουλίες που θα πάρουνε το επόμενο διάστημα.

Την συνέχεια στην σκηνή έδωσαν με τον δικό τους ξεχωριστό παλμό τα μαθητικά συγκροτήματα : blue moon και paranoid. Ανέδειξαν την όρεξη και την ζωντάνια των μαθητών στην ερασιτεχνική δημιουργία!

Ξεχωριστό τόνο έδωσε στην εκδήλωση το αφιέρωμα των μαθητών στην μνήμη των 5 Επονιτών,αφού στις 18 Απρίλη συμπληρωνονταν 71 χρόνια από τον απαγχονισμο τους στο σημείο που γίνονταν οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Απέδωσαν φόρο τιμής στη θυσία τους που ακόμα και σήμερα διαπαιδαγωγεί με τα ιδανικά του αγώνα τους την νέα γενιά.Οι μαθητές ύψωσαν τις γροθιές τους συμβολικά διπλά στο άγαλμα των 5 Επονιτών, που δεσπόζει στην πλατεία.

Στο χώρο ξεχώρισε και η λειτουργία παιδότοπου που ενθουσίασε τους μικρούς φίλους που παρερεύθηκαν με θέμα : “ζωγραφίζουμε για την ειρήνη”. Επίσης, το ενδιαφέρον προσελκυσε το βιβλιοπωλείο με τις εκδόσεις της “Σύγχρονης Εποχής “,ενώ την “τιμητική” της είχε η παραδοσιακή ταβέρνα -ψησταριά που στήθηκε στην εκδήλωση.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη.