Επιτρέπεται να φιλάμε τα παιδιά στο στόμα;

To αν επιτρέπεται ή όχι να φιλάνε οι γονείς τα παιδιά τους στο στόμα είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί αρκετά και έχει διχάσει γονείς και ειδικούς.

H 42χρονη Cheryl Leach λατρεύει τον 16χρονο γιο της Jordan τόσο πολύ που θεωρεί πως δεν υπάρχουν όρια στην αγάπη της!

Μπορεί ο Jordan να είναι 16 ετών, με 1,65 ύψος , αλλά ακόμα χρειάζεται να του υπενθυμίζουν που είναι οι κάλτσες του και να βγάλει την πίτσα από τον φούρνο πριν καεί…

Κάθε μεσημέρι που γυρίζει από το σχολείο πετάει την τσάντα στο πάτωμα και τρέχει να φιλήσει την μαμά του, στο στόμα.

Ένας από τους λόγους που είναι τόσο κοντά είναι καθώς ο πατέρας του Jordan τους άφησε όταν η Cheryl ήταν έγκυος. «Είμασταν οι δυο μας για αρκετά χρόνια και έτσι έχουμε αναπτύξει εναν πολύ ισχυρό δεσμό», λέει η Cheryl, η οποία ξαναπαντρεύτηκε αργότερα στην ζωή της και έκανε άλλα 2 παιδιά με τον άντρα της – τα οποία φιλάει επίσης στο στόμα.

«Είναι πραγματικά αστείο ο κόσμος όταν βλέπει μία τέτοια εικόνα, να σκέφτεται κάτι άλλο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Φιλάω με αυτόν τον τρόπο παιδιά μου από όταν ήταν πολύ μικρά και δε θα σταματήσω τώρα»

Και ο Jordan όμως δείχνει να μην θέλει να αλλάξει αυτή τους τη συνήθεια παρά την εφηβεία του. «Δεν θα σταματήσω να φιλάω έτσι την μαμά μου ούτε όταν ενηλικιωθώ» λέει.

Τα φιλιά τους συνήθως κρατάνε 1 ή 2 δευτερόλεπτα, αλλά αν ο Jordan είναι σε περιπαιχτική διάθεση το κάνει να κρατάει περισσότερο και προσθέτει και τον ήχο «σμουατς».  Η κοπέλα του τους κοροϊδεύει σαρκαστικά αλλά εκείνος δεν δείχνει να ενοχλείται!

Παρ όλα αυτά η Cheryl εξομολογείται «με τον άντρα μου δεν φιλιόμαστε συχνά»! 

Η παιδοψυχολόγος Charlotte Reznick έχει μία εντελώς διαφορετική άποψη σχετικά με το φιλί στο στόμα, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται τα παιδιά.

«Αν ξεκινήσεις να φιλάς το παιδί το στόμα, σε ποια ηλικία σταματάς; Τα παιδιά ήδη από την ηλικία των 4 με 5 αναπτύσσουν τη σεξουαλικότητά τους και ένα φιλί, ιδιαίτερα όσο μεγαλώνουν, μπορεί να τα διεγείρει. Θεωρώ ότι μία τέτοια κίνηση προκαλέι σύγχυση στα παιδιά και δεν τους κάνει καλό, ειδικά όταν έχουνε μπει στην εφηβεία και κατανοούν την σεξουαλικότητα! «

Το ίδιο συμβαίνει και με ενήλικες ανθρώπους. Η Jocelyn  Miller είναι 34 ετών, έγκυος στο πρώτο της παιδί, και ακόμα φιλάει τον 61χρονο μπαμπά της, Ian, στο στόμα. «Είναι ο τρόπος μου να του δείξω πόσο νοιάζομαι», λέει και συνεχίζει «Αλλά δεν τον φιλάω δημόσια έτσι! Δεν πιστεύω οτι είναι περίεργο, αλλά καταλαβαίνω πως για κάποιους ανθρώπους έτσι φαίνεται.»

Και ο μπαμπάς της συμφωνεί λέγοντας «Την αγαπώ όσο τίποτα στον κόσμο! Δεν θα μπορούσα να την αγαπάω περισσότερο. Ω, θα με πιάσουν τα κλάματα τώρα…» Παρόλα αυτά, δεν φιλάω τον 24χρονο γιό μου στο στόμα, δεν ξέρω, ίσως φταίει το διαφορετικό τους φύλο.»

Η Barbara Smeeton, 61 ετών, φιλάει την εγγονή της Kelcey στο στόμα, όπως έκανε και με την κόρη της Amanda, που είναι τώρα 35 ετών. «Ο κόσμος ανησυχεί με όλα αυτά που βλέπει να γίνονται στην κοινωνία και με τόσους παιδόφιλους να κυκλοφορούν όμως για μένα δεν είναι περίεργο» , λέει.

Η Amanda συμφωνεί «δεν θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν πιστεύοντας πως δεν πήραν αρκετή αγάπη από εμένα. Με αυτόν τον τρόπο δείχνω την στοργή μου και πιστεύω πως είναι άδικο αν οι υπόλοιποι το βλέπουν διαφορετικά!» 

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις πάνω στο θέμα και πάντα θα συνεχίζουν να υπάρχουν. Εσείς τι πιστεύετε;

πηγή : Babyradio.gr – Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Μετάφραση από dailymail.co.uk