Επιτέλους ο μικρός Εφραίμ συνεχίζει τις θεραπείες του

Μετά από πολύμηνο αγώνα και τη συγκέντρωση υπογραφών τελικά ο μικρός Εφραίμ συνεχίζει τις θεραπείες του. Πρόκειται για τον 10χρονο μαθητή Εφραίμ Χαρανά  από τα Τρίκαλα ο οποίος από 8 μηνών μωρό έχει διαγνωσθεί από μία πάθηση που λέγεται «ΙΜΙΠΑΡΕΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΙΑ».Σε ηλικία δύο ετών ο μικρός Εφραίμ χρειάστηκε να χειρουργηθεί επειγόντως στο κεφάλι διότι είχε κύστη 8,8 εκ. και να του βάλουνε βαλβίδα παροχέτευσης ώστε να αφαιρείται το εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Λόγω του χειρουργείου το παιδί έχει Ημιπληγία αριστερά στο πόδι και στο χέρι, κουτσαίνει και δε μπορεί να πιάσει από αριστερά ενώ γέρνει εμφανώς από εκείνη τη πλευρά.

Ο μικρός Εφραίμ ακολούθησε ένα πρόγραμμα φυσιοθεραπειών, υδροθεραπειών κι εργοθεραπειών σε κέντρο αποκατάστασης κι αποθεραπείας στη Λάρισα και υπήρξε σημαντική βελτίωση. Ωστόσο, το ΙΚΑ είχε διακόψει τις θεραπείες του μικρού Εφραίμ  καθώς η ασφάλεια δεν κάλυπτε άλλο τα έξοδα.

Η μητέρα του Αίγλη Τζιαχρήστου έδωσε αγώνα προκειμένου να καταφέρει να συνεχίσει το παιδί της τις θεραπείες. Μάλιστα συγκέντρωσε ηλεκτρονικά χιλιάδες υπογραφές προκειμένου να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση.

Τελικά, δόθηκε λύση στο θέμα, όπως μας ενημερώνει και ο μικρός Εφραίμ έχει ήδη ξεκινήσει και πάλι τις θεραπείες του σε κέντρο αποκατάστασης.  «Επιτέλους, ο Εφραίμ μπορεί να κάνει τις θεραπείες του κάτι που θα τον βοηθήσει στην καθημερινότητά του. Θα ήθελα να απευθύνω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον βουλευτή Τρικάλων κ. Σάκη Παπαδόπουλο και τη συνεργάτιδά του Μπέσυ Ρίζου, καθώς επίσης και την πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγή Ελένη Καϊμά, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό του Εφραίμ και μας βοήθησαν δίνοντάς του ελπίδα για μία καλύτερη ζωή» υπογραμμίζει η κ. Τζιαχρήστου.

Μπορείτε να δείτε το ιστορικό εδώ κι εδώ.