Επιτέλους… άσπρη μέρα

Με χαρά υποδέχθηκαν οι Τρικαλινοί το χιόνι. Από το πρωί χιονίζει ακόμη και μέσα στα Τρίκαλα κι όπως λένε οι περισσότεροι επιτέλους είδαμε… άσπρη μέρα. Όσο ακόμη δεν δημιουργούνται προβλήματα βέβαια.
Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχουν προβλήματα στα όρια της πόλης και οι Τρικαλινοί έχουν κάθε λόγο να χαίρονται.
Πάντως οι επόμενες μέρες αναμένονται δύσκολες καθώς προβλέπεται παγετός και θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Εμείς πάντως απαθανατίσαμε εικόνες σε διάφορες περιοχές της πόλης και τις μοιραζόμαστε μαζί σας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος

Σε πλήρη ετοιμότητα βρισκόταν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 9 Φεβρουαρίου, οι υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. “Υπό την επίβλεψη του αρμόδιου για την πολιτική προστασία αντιδημάρχου κ. Αλέκου Πολυμερόπουλου, κατανεμήθηκαν οι αρμοδιότητες και τα συνεργεία είχαν διαχωριστεί ανά τομέα ευθύνης, αναλόγως και των μηχανημάτων.
Σε πρώτη φάση, το πρωί, έγινε ρίψη ψιλής άμμου σε πεζογέφυρες εντός της πόλης, για το ενδεχόμενο παγετού. Στη συνέχεια έγινε ρίψη αλατιού στο οδόστρωμα πριν από την πρόσβαση σε γέφυρες αρμοδιότητας του Δήμου Τρικκαίων (π.χ. αερογέφυρα περιφερειακού, γέφυρα Χρυσαυγής κ.α.), αλλά και σε συγκεκριμένα σημεία άμεσης ευθύνης του Δήμου.
Τα κλιμάκια της πολιτικής προστασίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας” αναφέρεται σε δελτίο τύπου.