ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Από εργαζόμενους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων, εστάλη προς το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων η παρακάτω επιστολή:

Συνάδερφοι του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων,

Με έκπληξη διαπιστώνουμε τις τελευταίες ημέρες ότι στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων γίνεται μια συζήτηση για μας χωρίς εμάς. Για την Ένωση και για τις συμβάσεις που υπογράψαμε για να διατηρήσουμε ζωντανή την Ένωση και να έχουμε σήμερα αλλά και αύριο τις δουλειές μας. Δυστυχώς, σ’ αυτή τη συζήτηση δεν μας καλέσατε. Είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων αλλά δεν ζητήσατε να ακούσετε τη δική μας φωνή. Αντί για μας προτιμήσατε να συνομιλείτε με πρώην συναδέρφους οι οποίοι έφυγαν με οικειοθελή αποχώρηση. Πρώην συναδέρφους οι οποίοι πήραν τις αποζημιώσεις και οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν ήδη κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Αυτοί φρόντισαν για τους εαυτούς τους,  με μας όμως τι γίνεται; Γιατί ακούτε μόνο αυτούς και όχι εμάς; Από πότε έχουν λόγο αυτοί που οικειοθελώς έφυγαν και αποζημιώθηκαν  και όχι εκείνοι που παραμένουν και δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν τις εργασίες τους για να ζήσουν τις οικογένειές τους; Σεβόμαστε τις επιλογές όλων αλλά θα πρέπει και εσείς να σεβαστείτε το δικαίωμά μας στην εργασία την οποία κανείς δεν έχει δικαίωμα να υπονομεύει από προσωπική εμπάθεια. Όταν αυτοί οι όψιμοι εργατοπατέρες κάθονταν σε μεγάλες καρέκλες με τους παχυλούς μισθούς οι περισσότεροι από μας χύναμε ιδρώτα για να κρατήσουμε την Ένωση ζωντανή. Αυτόν τον ιδρώτα και τις δουλειές μας θέλουμε να σεβαστείτε.

 

Συνάδερφοι του Εργατικού Κέντρου,

Σας καλούμε να σταθείτε αλληλέγγυοι και σε μας.  Να ακούσετε και τις δικές μας αγωνίες και να μας συμπαρασταθείτε στον αγώνα που δίνουμε για να κρατήσουμε όρθια την Ένωσή μας και ζωντανές τις εργασίες μας για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Γιατί συνεταιριστικοί υπάλληλοι χωρίς ενεργό συνεταιρισμό δεν μπορεί να υπάρξουν. Για το λόγο αυτό σας καλούμε να μην λάβατε καμία απόφαση και να μην προβείτε σε καμία ενέργεια που θα θέσει σε κίνδυνο τις εργασίες μας. Σεβόμαστε τις επιλογές των συναδέρφων μας αλλά θα πρέπει κι αυτοί να σεβαστούν τις δικές μας. Όταν μια επιχείρηση ή μια οργάνωση κλείσει για μια μέρα, αύριο – μεθαύριο μπορεί να κλείσει για πάντα και αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Συμπαρασταθείτε στον αγώνα που δίνουμε, εργαζόμενοι και διοίκηση για να κρατηθούμε όρθιοι. Εμείς είμαστε που την κρατάμε ζωντανή. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων που καθημερινά αγωνιζόμαστε δίνοντάς τον καλύτερο εαυτό μας για την Ένωση και τους αγρότες με τους οποίους είμαστε μια γροθιά.  Μην ροκανίζετε το δένδρο που λέγεται Ένωση και το οποίο αν πέσει θα μας πλακώσει όλους.

 

Με συναδερφικούς χαιρετισμούς

Ακολουθούν οι υπογραφές 54 εργαζομένων στην ΕΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ εκ συνόλου 64

(ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ)